Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 14. 14:19, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

„Ez jó móka volt”; „A Bayern őrületesen játszott”

„Ez jó móka volt”; „A Bayern őrületesen játszott”

Kiütéses, 7–0-s győzelmet aratott a német Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai visszavágóján a svájci FC Basel ellen, így összesítésben simán, 7–1-gyel jutott be a legjobb nyolc közé.

Jupp Heynckes csúcsfutballról, kollégája, Heiko Vogel keserűségről beszélt.

„Már a múlt szombaton is nagyon jól játszottunk – utalt a Bayern vezetőedzője, Jupp Heynckes a Hoffenheim elleni 7–1-es bajnoki sikerre. – Már az edzésen látható, hogy a játékosok pontosan tudják-e, mit kell csinálniuk, mi a feladatuk. Labdarúgóim a találkozó első percétől az utolsóig csúcsfutballt mutattak be, ez tökéletes mérkőzés volt.″

„A múlt héten bosszús voltam, mert néhány újság arról írt, hogy Jupp Heynckes már túl öreg ehhez a csapathoz, az ő irányításával nem tudja folytatni menetelését a Bayern. Kíváncsi vagyok, hogy holnap mit írnak ugyanezek a lapok" – tette hozzá a bajorok szakvezetője a tegnapi mérkőzés után.

„Ez jó móka volt! Hét gól a Bajnokok Ligájában, ez hihetetlen″ – lelkendezett a duplázó Arjen Robben a lefújást követően.

„Rögtön az elején nagy gázt adtunk, és az ellenfélre végig hihetetlen nyomást gyakoroltunk, amivel kiemelkedő mérkőzést hoztunk össze″ – nyilatkozta a találkozón négy gólig jutó Mario Gomez.

„A vége mámoros volt, ezen az estén minden összejött nekünk" – járt a fellegekben Thomas Müller, aki a Bayern második gólját szerezte, még a 41. percben.

A vendég svájciak német szakvezetője már jóval szomorúbban nyilatkozott a meccs után.

„Olyan keserű most minden, mert megérdemeltük, hogy itt lehessünk ezen a szinten, de amit a Bayern nyújtott, az őrület volt, mi pedig semmit sem tudtunk tenni ellene, bármennyire is szerettünk volna – nyilatkozta csalódottan Heiko Vogel, a Basel vezetőedzője. – Egy olyan riválissal szemben, amelyik ilyen magas szinten képes teljesíteni, mi túl keveset mutattunk fel.″

A Bayern csapatkapitánya, Philipp Lahm már a remek győzelmen és a továbbjutáson is átlépett, hogy figyelmét rögtön a pénteki sorsolásra összpontosítsa.

„A két fő favorit még mindig a Barcelona és a Real Madrid, jó lenne, ha ezt a két csapatot el tudnánk kerülni″ – fogalmazott a hátvéd. Lahmmal annyiban edzője, Heynckes is egyetértett, hogy a Barcelona világklasszis csapat, a szakember ugyanakkor hangsúlyozta, akkor sem ijedne meg különösebben, ha a katalánokkal kellene játszaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet