Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Exkluzív megállapodás: Szaúd-Arábia magyar ásványvizet importál

Exkluzív megállapodás: Szaúd-Arábia magyar ásványvizet importál

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. együttműködési megállapodást írt alá egy szaúd-arábiai befektetői csoporttal ma a Vidékfejlesztési Minisztériumban, Budai Gyula parlamenti államtitkár jelenlétében. Az első szaúdi megrendelés 10 konténer Szentkirályi szénsavmentes ásványvízre szól. A prémium kategóriás magyar terméket az arab ország 5 csillagos szállodáiban, helyi szupermarketeiben és repülők fedélzetén értékesíti majd, kizárólagos joggal. A cég a Közel-Keletre 2013-ban 1 millió liter ásványvíz szállítását tervezi, amelynek nagy része várhatóan Szaúd-Arábiába fog eljutni.

A Magyar Kormány 2011 őszén felvette a kapcsolatot a keleti nyitás jegyében és a gazdasági élet fellendítése érdekében Szaúd-Arábiával, és létrehozta az Arab-Magyar Gazdasági Fórumot. A kormányfő által vezetett, 2011. októberi rijádi, üzletember-találkozókon Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője a delegáció tagjaként vett részt. Majd ezt követően a tulajdonos-ügyvezető tavaly szeptemberben fogadta a potenciális befektetői csoportot szentkirályi üzemében. Ezen alkalmakat követően kezdődtek meg a tárgyalások a Szentkirályi ásványvíz szaúd-arábiai importjáról. Folyamatos egyeztetések és a komoly előkészítő munka után megszületett az együttműködési és egyben jelentős üzleti megállapodás,amelyet a Szentkirályival kötött az arab ország: az első 10 konténer Szentkirályi szénsavmentes ásványvízre megérkezett a szaúdi megrendelés. A prémium kategóriás magyar terméket Szaúd-Arábia 5 csillagos szállodáiban, szupermarketekben és repülők fedélzetén értékesítik, kizárólagos joggal. A jelenlegi szállítmány március első hetében indul és további megrendelések is kilátásban vannak.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. a közelmúltban kezdte exportálni a Szent Márton-szigetre és Panamába termékeit, így jelenleg már 45 országba szállít ásványvizet, és abból készült üdítőket,gyermekpezsgőket. A márka az arab országok közül eddig is jelen volt Kuvaitban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Bahrainben és most Szaúd-Arábia is az export piacok közé került. A cég a Közel-Keletre 2013-ban 1 millió liter ásványvíz értékesítését tervezi, amelynek nagy részét Szaúd-Arábiába szánják. Az arab országok lakóinak jelentős része a tengervízből kinyert, tisztított, sótlanított vizet fogyaszt –ez az arány Szaúd-Arábiában 70 százalék. Ám egyre nagyobb teret hódítanak az Európából érkező prémium kategóriás ásványvizek, évről-évre nő az ilyen jellegű import termékek mennyisége.

Az ásványvízgyártó társaság kapacitása a folyamatos beruházásoknak köszönhetően 2013-ban eléri az évi 500 millió litert. Az értékesítés döntő részét a belföldi eladások jelentik,de egyre nő az export is:2012-ben kétszer annyit szállítottak külföldre, mint az azt megelőző évben. A Szentkirályi ásványvíz és az abból készült termékek exportja a teljes éves árbevétel 12,5 százalékát tette ki tavaly.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a szaúdi befektetési csoport képviselője ma a Vidékfejlesztési Minisztériumban írta alá megállapodását Budai Gyula parlamenti államtitkár jelenlétében és támogatásával. Ez az együttműködés a Magyar Kormány által 2011-ben indított Arab-Magyar Gazdasági Fórum közreműködésével jött létre. Ezzel a Szentkirályi az első olyan magyar vállalkozás, amelyik ilyen formában kötött exkluzív üzleti megállapodást a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár