Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 15. 09:07, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Éveken át gyötörte feleségét az egyik Pápa környéki faluban

Éveken át gyötörte feleségét az egyik Pápa környéki faluban

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az 53 éves férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek számos esetben a gyermekei is tanúi voltak.

A megalapozott gyanú szerint a Pápa közeli faluban élő vádlott és házastársának kapcsolata már 2006-tól megromlott, melynek során egyre gyakoribbá váltak közöttük a viták, a gyanúsított pedig rendszeresen lealacsonyító, emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét. A veszekedés többnyire fizikális bántalmazásig fajult, a gyanúsított leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a sértettet, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta. A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy a sértettnél súlyos betegséget állapítottak meg, sőt idén szeptembertől egyre gyakoribbá váltak. A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A jelenleg kamaszkorú fiúgyermekeik a lakóházuk adottságaiból adódóan többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének. A kiskorú sértettek tartanak a gyanúsítottól, kéréseit ellentmondás és késedelem nélkül teljesítik. A szülők konfliktusába nem avatkoznak bele és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle.

A gyanúsított a három gyermek nevelése során testi fenyítést is alkalmazott, így volt, hogy megpofozta őket, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermeket leköpte, nyakát megszorította.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének, így a sértettek megfélemlítésének, jogellenesen befolyásolásának megakadályozása, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a kapcsolati erőszak, zaklatás és háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsított elkövető letartóztatását.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék