Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Január 06. 07:57, szerda | Sport
Forrás: MTI

EURO-2016 - Az Izland elleni meccsre lehet legjobb eséllyel jegyhez jutni

EURO-2016 - Az Izland elleni meccsre lehet legjobb eséllyel jegyhez jutni

A magyar labdarúgó-válogatott három csoportmérkőzése közül a június 18-i, Izland elleni találkozóra lehet a legjobb eséllyel jegyhez jutni a franciaországi Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint Bernd Storck együttesének másik két, június 14-i, Ausztria elleni, valamint június 22-i, Portugália elleni összecsapásának belépői iránt nagy kereslet mutatkozik.

Minden résztvevő nemzet szövetsége megkapja a jegyek húsz százalékát az adott stadion befogadóképességéhez képest. Ez a magyarok esetében például azt eredményezi, hogy az Ausztria elleni találkozóra 8400 belépőt kapnak, mivel a bordeaux-i stadion befogadóképessége 42 000 fő. Az Izland elleni összecsapásra, amely a 67 ezres marseille-i Velodrome-ban lesz, 13 400 jegyet kapnak a magyarok, míg a portugálok elleni csoportzáró találkozóra 11 600-at, mivel a lyoni Stade des Lumieres 58 000 férőhelyes.

"Mindhárom meccsre igaz, hogy a két legolcsóbb (3-as és 4-es) kategóriájú jegyek iránt nagyon nagy a kereslet, míg a 2-es kategóriában jobbak az igénylők esélyei. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket" - olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy az igényléskor érdemes bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb árkategóriájú jegyekből is vásárolna az igénylő, aki így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, vagyis növeli saját nyerési esélyeit.

A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az európai szövetség (UEFA) internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről e-mailben már tájékoztatást kaptak.

A mostani szakaszban január 18-a délig az EURO2016.com oldalon - az egyetlen hivatalos jegyértékesítési felületen - lehet jelentkezni a magyar válogatott mérkőzéseinek belépőire. A sorsoláskor nem lesz különbség az első napon és a határidő végén jelentkezők esélyei között a nyerésre. A szerencsés igénylőket február végéig e-mailben értesítik.

Márciusban indul az UEFA online jegybörzéje, ahol a jegyhez jutottak cserélhetnek, vagy visszaadhatják belépőjüket, amelyet mégsem akarnak felhasználni. Az UEFA májusban küldi ki a jegytulajdonosaknak a belépőket.

A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.