Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 19. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Új eszközöket kaptak a pápai tűzoltók

Új eszközöket kaptak a pápai tűzoltók

Áldozó Tamás polgármesteri keretének terhére vásárolhatott több fontos eszközt a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Mentéshez szükséges speciális eszközökkel, egy lapáthordággyal és egy akkumulátoros orrfűrésszel gazdagodott a pápai tűzoltóság, melyek átadására ma délelőtt került sor. Áldozó Tamás méltatta azt az együttműködést, mely annak ellenére áll fenn a tűzoltóság és az önkormányzat között, hogy 2012 óta állami fenntartásban működik a katasztrófavédelem. - Kölcsönös segítségnyújtás jellemzi ezt a kapcsolatot.A város segítséget kap olyan helyzetekben, amelyek elhárítására nincsenek eszközei, így például az elöregedett, veszélyes fák kivágásánál. De a tűzoltóság rendszeresen részt vesz a városrészi napokon is, ahol a programnak mindig üde színfoltja a tűzoltóautó és a tűzoltók jelenléte. Mi pedig abban tudunk segíteni, amire a tűzoltóság költségvetése nem feltétlenül tud kiterjedni, így például hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy külföldi kapcsolataik továbbra is működjenek, de segíthetünk kisebb eszközbeszerzésekben is - mondta el a Áldozó Tamás, aki polgármesteri keretéből 430 ezer forintot adott a tűzoltóságnak a két eszköz megvásárlására. A városvezető felhívta a figyelmetPápa Város Tűzvédelméért Alapítványra, mely megújult kuratóriumával a jövőben hatékonyabban tudja majd támogatni a pápai lánglovagokat.

Az átadást követően Németh Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szintén a tűzoltóság és az önkormányzat között fennálló kiváló kapcsolat hangsúlyozta, mely az emberek biztonságát szavatolja. - A mai eszközátadás is azt támasztja alá, hogy közös a cél: gyors és hatékony segítségnyújtás - fogalmazott az igazgató.

Horváth Sándor tűzoltóparancsnok mutatta be az új eszközöket, melyekre nagy szöksége volt a beavatkozó állománynak. - Mindkét eszköz gyorsabb és szakszerűbb mentést tesz lehetővé. A lapáthordágynak nagy hasznát fogjuk venni, ha szűk lépcsőfordulóban kell sérültet szállítani, az akkumulátoros orrfűrész pedig elsősorban műszaki mentéseknél lesz segítségünkre - tudtuk meg a századostól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.