Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2014. Szeptember 02. 14:22, kedd | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelem

Esőzés - Megáradt a Bakonyér, utakat kellett lezárni

Esőzés - Megáradt a Bakonyér, utakat kellett lezárni

Szükség volt a tűzoltókra!

21 óra 15 perces bejelentés szerint Pápán a Bakony ér feltelítődött vízzel és lakóházakat veszélyeztetett. A Pápai Hivatásos Tűzoltók szivattyúk segítségével távolították el a vizet.
Az éjjel 2 óra 20 perckor érkezett riasztás szerint Takácsiban a Vörösmarty utcánál a víz házakat veszélyeztet. Homokzsákokkal 5 épületet kellett megvédeni az ártól. Egy épületből 5 személyt telepítettek ki, ők rokonoknál kerültek elhelyezésre.

Mindkét esetben a tűzoltók munkáját a lakosság is segítette.

Reggelre jól láthatóan lejjebb ment a vízszint

Homokzsákok a Ligetkert utcában

Útlezárások Pápa környékén!

A Pápa és Vaszar közötti utat lezárták, míg a Pápa és Adászteveli úton félpályán halad a forgalom - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nagy mennyiségű csapadék miatt vízátfolyások vannak a 8305-ös számú úton Pápa és Vaszar között, valamint a 8303-as számú úton Pápa és Adásztevel között.

A 8305-ös számú utat teljes szélességében le kellett zárni a víz szintjének emelkedése miatt kedd este 8 órától. Az érintett útszakaszt Takácsi irányában lehet elkerülni.

A 8303-as számú úton rendőri irányítás mellett félpályán halad a forgalom, váltakozó irányban.

Estére súlyosbodott a helyzet a Bakonyéren. A Ligetkert utcánál és a Dózsa György útnálmár a házak környékén is állt a víz.

Fotó: Süle Zsolt (facebook)

Megáradt a Bakonyér!

Süle Zsolt facebook postja szerint a patak víze a Tarczy utcában már az úttesten hömpölyög. A helyszínen felkészültek a homokzsákos védekezésre, ha az esőzés tovább folytatódna.

A papa-ma.hu úgy tudja, az eső elállása után még számítani lehet a vízszint emelkedésére, hiszen a Nagytevel felőli földekről lefolyó víz estére éri el városunkat és akkor tetőzhet a patak.
A portál szerint a polgármester úgy fogalmazott, áradástól nem tartanak, mostanáig nem volt szükség a katasztrófavédelmi szervezetek beavatkozására, de az esetleg szükséges védekezésre felkészült a város. A katasztrófahelyzetek kezelésére egyébként a járási kormányhivatalnak van hatásköre, ha kell, ők döntenek az elvégzendő feladatokról a város területén is.
Csillag István, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról tájékoztatott, Pápa területén nincs szükség rendkívüli készültségre, a környék néhány településén - ahol a nagy mennyiségű csapadékot nem tudták elvezetni az árkok - megelőző védekezési feladatokat láttak el.

11,20-kor beérkezett jelzés szerint a pápai a Jókai Mór Művelődési Központ pincéjét elöntötte a víz. A száz négyzetméteres pincében 60 cm magasan áll a víz. A pincében színházi kellékeket tárolnak. A Pápai Hivatásos Tűzoltók motoros szívattyúkkal dolgoznak a helyszínen.

10,56-kor érkezett a jelzés miszerint Ugodon az Ady Endre utcában öt lakóingatlant veszélyeztet a földekről lezúduló esővíz. A Pápai Hivatásos Tűzoltók kéziszerszámokkal és homokzsákokkal védik az ingatlanokat. Lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Várható időjárás:

következő napokban a nyugati országrészben is fokozatosan meghátrál a hirtelen jött szokatlanul hűvös, őszi időjárás, ezeken a tájakon is melegszik a levegő, így mérséklődik az ország két vége között hétfő óta fennálló éles hőmérsékleti kontraszt. Ennek ellenére továbbra is nyugaton, délnyugaton lesz mérsékeltebb, míg az Alföldön és északkeleten erőteljesebb a nappali felmelegedés.

A hét harmadik napján sem maradunk szárazon

Szerdán a szűrt napsütéses időszakok mellett még mindig többször lesz erősen felhős fölöttünk az égbolt, és főként a délutáni, esti órákban kelet felől több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok az ország területén, melyeket intenzív csapadékhullás és viharos széllökések kísérhetnek. Az északi, északkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz erős, viszont hazánk nagy részén nyárias melegre, 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre készülhetünk a legmelegebb órákban. A Dunántúl nyugati, délnyugati felén sem lesz már olyan hideg, mint a hét első napjaiban, jellemzően 22-24 fok közé melegszik délutánra a levegő. (idokep.hu)

Fotó: Süle Zsolt (Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.