Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 30. 08:31, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Erőss Bulcsú a testületi ülésről

Erőss Bulcsú a testületi ülésről

"Érdekes, hogy néhány fülkeforradalmi szabadságharcos képviselőtársam hiányzása miatt" nem sikerült elfogadtatni a 2012. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását - mondta a tájékoztatón Erőss Bulcsú.

Erőss Bulcsú, a Jobbik önkormányzati képviselője jó szokásához híven kommentálta a képviselőtestületi ülés eseményeit. Érdekesnek nevezte, hogy a 2012. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását „néhány fülkeforradalmi szabadságharcos képviselőtársam hiányzása miatt" nem sikerült elfogadtatni. - Úgy gondolom, hogy ez egy jó tanulópénz a Fidesz számára, hiszen hozzá kell szoknia, hogy 2014-től elképzelhető, hogy beterjesztések tömkelege lesz, melyeket nem sikerül első körben elfogadniuk.

A politikus egy általa indítványt emelt ki, mellyel azt kívánná megakadályozni, hogy "16 nm-en ne lakhassana 2 tucatnyian". - Ezt az idítványt elutasították a képviselők arra hivatkozva, hogy alkotmány ellenes. - Az Alkotmánybíróság 2009. július 10-én kelt. 76-os számú határozata valóban elutasította a lakcímbejelentés helyi szabályairól szóló - Pilis Város Önkormányzata által előzetesen elfogadott - rendelet-tervezetet, de nem tartalmi okból, hanem jogszabályi felhatalmazás nélküli jogalkotásra hivatkozva. A miskolci testület egyébként nagy többséggel még úgy is elfogadtaezt a rendeletet, hogy a BAZ Megyei Kormányhivatal kimondta, hogy nem jogszerű. Meggyőződésem, hogy egy ilyen rendelet hiánya több alkotmányos alapjogot megsért, tehát további jogsértéseket generál: sérül a tulajdonhoz, a személyi biztonsághoz, a pihenéshez, az egészséges környezethez, valamint a gyermekek védelmére, gondoskodásra való joga, amely a megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges - fogalmazott Erőss Bulcsú.

A politikus kitért továbbá arra is, hogy az ülésen támogatta a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület számára felajánlott 100 ezer forintos összeget, valamint a Tapolcafői Városrész Önkormányzata által megszavazott 90 ezer forintos támogatást, mely a Reménységeink Alapítvány működését hivatott elősegíteni.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.