Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. November 22. 14:51, szerda | PR
Forrás: (x)

Ergonomikus irodai székek – fontosságuk és kiválasztásuk

Ergonomikus irodai székek – fontosságuk és kiválasztásuk

Az irodai szék kínálatban ma már nagyrészt ergonomikus darabokat találhatunk. A személyre szabhatóság által biztosított kiemelkedő kényelem és megfelelő tartás ideálissá teszi őket az irodai munkavégzésre.

Hiszen csökkentik a nem megfelelő testtartás kialakulásának esélyeit, melyek bizony komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.

Mire számítsunk egy ergonomikus széktől?

Az ergonomikus irodai szék célja, hogy az egyedi igényekhez és testtartáshoz igazodva biztosítson egészséges támaszt tartós ülés során. Ez különösen fontos az ülőmunkát végzők számára, hiszen egy kényelmes irodai szék csökkenti az ülőmunkával járó káros egészségügyi hatásokat.

Miben különbözik a hagyományostól?

Röviden válaszolva a kérdésre, a különbség a személyre szabható jelleg, amely tökéletes kényelmet biztosít. Az ergonomikus székek esetében az egyedi igényekre szabhatóságot biztosítják az alábbiak:

- állítható magasság,
- állítható döntésszögű háttámla,
- állítható nyaktámasz és karfa.

Az állítható opciók mellett a kényelmes párnázott ülés és háttámla is fontos szempont. Az ülés ugyanis szivacsozott, azonban fontos, hogy megfelelő keménysége tartást biztosítson, valamint rugalmassága igazodjon mozgásunkhoz. Mindezek segítségével ugyanis az eltérő testmagasságok, tartásproblémák és egyedi kényelmi igények mind-mind könnyedén kezelhetők.

Mire figyeljünk a választáskor?

Alapvetően saját igényeink alapján kell eldöntenünk, hogy melyik lesz a számunkra ideális irodai forgószék. Hiszen az üzletek kínálatában az inkább alapvető darabok mellett a különböző extra tulajdonságokkal ellátottak is könnyedén megtalálhatók. Azt kell tehát eldöntenünk, hogy mennyire szeretnénk állítható tulajdonságokat.

Ezen kívül a székek borítása szintén választási szempont. Választhatunk hálós szövet, hagyományos textil, bársony vagy bőr anyagok között. A legnépszerűbb természetesen a hálós és a bőr borítás, melyeket mind megtalálhatod a Liftor kínálatában.

A fotó forrása: endostock - stock.adobe.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját