Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. December 16. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Épülő házba törtek be

Épülő házba törtek be

Vádemelési javaslattal zárult az ellen az öt gyanúsított ellen folytatott nyomozás, akik 2013 augusztusában több százezer forint értékű tárgyakat kíséreltek meg eltulajdonítani egy építés alatt álló lakóházból.

A nyomozás adatai szerint 2013. augusztus 12-én este a 21 éves K. Ádám és a 37 éves Ny. Tamás pápai lakosok, valamint a 35 éves Sz. István adászteveli lakos egy bérelt tehergépkocsival egy – már korábban kifigyelt – építés alatt álló kétlakásos lakóházhoz mentek, amelynek közelében leparkolták járművüket. A gyanúsítottak a kapu jobb szárnyának leemelésével jutottak be az ingatlan udvarára, majd a nyitott ablakon keresztül bemásztak az épületbe. Egy ott talált kalapács segítségével kifeszegették helyéről a bejárati ajtót és azt a gépkocsi rakterébe tették. Időközben elhatározták, hogy Sz. Istvánt hazaviszik és nélküle folytatják a betörést, mivel a férfi csak akadályozta őket a bűncselekmény elkövetésében. Miután társukat kitették otthonában, felkeresték két lány ismerősüket, akik éjszaka önként velük mentek az épülő házhoz. Míg a két férfi a már beépített nyílászárókat szedte ki helyükről az előzőleg vásárolt fűrésszel és egy ott talált vágókéssel, valamint a különböző építési anyagokat, szerszámgépeket és a kőműves munkához használt eszközöket pakolta össze az udvarban, addig a velük levő 19 éves V. Anita és a 18 éves – akkor még fiatalkorú - H. Renáta pápai lakosok a környék figyelésével biztosították a helyszínt. A betörőket az ingatlan közelében felvillanó szolgálati rendőrségi gépkocsi fényjelzése riasztotta meg, ezért kimenekültek a házból és elrejtőztek a közelben. Az általuk leparkolt tehergépkocsit azonban már nem volt idejük lezárni, abban a rendőrök megtalálták egyikük vezetői engedélyét.

A rövid időn belül rendőrkézre kerülő gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le és az ügy iratait a Veszprémi Járási Ügyészségnek továbbította.

Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.

2021. Augusztus 01. 21:06, vasárnap | Helyi

Győzelemmel kezdte a bajnoki idényt a Perutz!

Oláh góljával 1:0-ra múlta felül az SC Sopron együttesét a pápai Perutz FC, az NB III Nyugati csoportjának nyitófordulójában.