Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Július 22. 09:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Épül a város 17. körforgalma

Épül a város 17. körforgalma

Jelentős fejlesztések kivitelezése zajlik egyidőben a Felsővárosban. A Szabó Dezső utca megújítása mellett zajlik a Vak Bottyán utca (részben) új nyomvonalon való megépítése, és a csomópontban egy új körforgalom kialakítása is megkezdődött.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a kivitelező elkezdte a munkát a Szabó Dezső utcában, ahol mintegy 1200 méteren épül újjá az út, egészen a 83-as elkerülő útig. Nem ez az egyetlen jelentős fejlesztés, ami a térséget illeti, szintén régóta várt beruházás a nagyon rossz állapotú és keskeny Vagy Bottyán utca újjáépítése is. Mint ismeretes, az új utat részben új nyomvonalon építik meg, az közvetlenül a Millennium Emlékpark mellett fog csatlakozni a szintén új beruházásként megépülő körforgalomba. Ez utóbbi kivitelezése is megkezdődött már, jól látszik, hogy kijelölték a kör pontos helyét és megkezdték a humusz rétek eltávolítását. Szintén fontos beruházásról van szó, hiszen amióta a Szabó Dezső utcában működik a hulladékudvar, jelentősen megnőtt az utca forgalma, az Acsádi úti kereszteződés beláthatóságával kapcsolatban pedig többen is panaszkodtak.

A Szabó Dezső utca jócskán megérett a felújíásra

A humusz réteg eltávolítását végzik a Vak Bottyán utca új nyomvonalán

"Kör közepén állok"

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 17:07, péntek | Helyi

Rendőrségi beszámoló a képviselő-testületi ülésen

A város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitányság éves beszámolóját.

2021. Október 15. 10:53, péntek | Helyi

Pápai családi vállalkozásnál járt Szijjártó Péter

Egy új raktárcsarnok átadására érkezett a pápai Böllér Kft.-hez a külgazdasági és külügyminiszter.

2021. Október 15. 09:07, péntek | Helyi

Éveken át gyötörte feleségét az egyik Pápa környéki faluban

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az 53 éves férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek számos esetben a gyermekei is tanúi voltak.