Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Augusztus 18. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Épül a Vak Bottyán és a Szabó Dezső utca

Épül a Vak Bottyán és a Szabó Dezső utca

A város talán két legrosszabb állapotú utcája újul meg egyidőben a Felsővárosban, majd pedig egy körforgalmat is építenek a kereszteződésükben.

380 méter hosszan épül meg új nyomvonalon a Vak Bottyán utca. A kivitelezés látványosan haladt előre a középső mintegy 200 méteres szakaszon, ahol elsőként a humusz réteget távolították el, majd az alépítményre úgynevezett CKT betonréteget, majd pedig egy alap aszfaltréteget húztak be. Most némileg lelassul a munka, mivel a leendő körforgalom helyén közműkiváltásokra is szükség lesz, az út másik végén pedig kerítés bontásra és a vízelvezető rendszer újjáépítésére is szükség lesz. Első ütemben az új utat a jelenlegi Vak Bottyán utcára kötik be, de a tervek szerint a második ütemben a Bezerédi utcán folytatódik majd a jó minőségű út - tudtuk meg Bolla András építésvezetőtől. A Vak Bottyán utca menetén járdát is építenek.

A beruházás a Közlekedésfejlesztés Pápán az Igaltól a Felsővárosig című európai uniós projekt keretében készül. Ennek keretében körforgalom épül a Szabó Dezső – Táncsics – Acsádi út kereszteződésben, kerékpárút a Vajdára, valamint megújul a Csóka – Igal kerékpárút.

Az 1200 méter hosszú Szabó Dezső utca esetében négy ütemre bontották
a munkákat, a lakott területi fél kilométeres szakaszon helyenként korrigált
nyomvonalon új út épül, az iparterületi szakaszon kiszélesítik az útpályát és megerősítik az útburkolatot, az utca külterületi részén új pályaszerkezetet készítenek módosított nyomvonalon és kiépítik a 83-as számú főút csomóponti szakaszát, hasonlóan a Kopja utcai megoldáshoz, kanyarodó és gyorsító sávokkal. Jelenleg az út alapjának tömörítését végzi a kivitelező a kiszélesített, vagy most épülő nyomvonalon. A szakemberek a csatornafedelek tartószerkezeteinek megerősítését is elvégzik, hiszen azok a korábbi úttest mellett voltak elhelyezve, most pedig az út kiszélesítése miatt az úttest részeivé válnak.

A kivitelező jó ütemben halad a Szabó Dezső utcán is, várhatóan a november végi határidőre elkészül az új út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk