Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Enyhe idő várható a héten

Enyhe idő várható a héten

Nem várható komoly lehűlés, enyhe idő lesz a héten, többfelé 10 Celsius-foknál is melegebb lehet. Sok lesz a napsütés, de eső, hózápor is előfordulhat

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn reggel, délelőtt a déli tájakon megszűnik a csapadék, és napközben inkább csak helyenként - inkább északkeleten - fordulhat elő záporeső, hózápor. Egyre nagyobb területen megerősödik, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik a szél, de ezzel együtt északnyugat felől felszakad a felhőtakaró - a keleti határszélen csak estére -, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 2 és 8 fok között alakul, de az átmenetileg szélcsendes, kevésbé felhős, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Napközben jellemzően 7-8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte többnyire napos idő várható, majd napközben erősebben megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor sem kizárt. A szél továbbra is erős, a Dunántúlon és Budapest körül viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű a hőmérséklet, de a szélvédett tájakon akár mínusz 5 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 9 fok között alakul.

Szerdára virradóra az ország északkeleti felén még lehet kisebb eső, zápor. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű, és napsütéses idő várható. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet általában plusz 9 és 15 fok között várható.

Csütörtök hajnalra főként az északkeleti megyékben foltokban köd és rétegfelhőzet képződik, de ez feloszlik, így túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 9 és 14 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de napközben még nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, délután plusz 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol előfordulhat futó zápor, hózápor. Szombaton hajnalban mínusz 3 és plusz 3, kora délután plusz 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: enyhe, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.