Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Október 07. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Engedély nélkül kivágta a szomszéd tujáit

Engedély nélkül kivágta a szomszéd tujáit

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki az ingatlanának határán lévő, a szomszédos ingatlanhoz tartozó kerítést és annak betontalapzatát, valamint a kerítéstől mintegy 40 centiméter távolságra ültetett tujasort eltávolította, illetve kivágta, miután a kerítés talapzata, illetve a tuják ágai a telkére átértek - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető építkezni kívánt a telken, melynek kapcsán észlelte, hogy a szomszédos társasházhoz tartozó kerítés talapzata és az attól mintegy 40 centiméterre ültetett 25 darab tuja ágai átnyúlnak a telekhatáron. A férfi 2021 novemberében felvette a kapcsolatot két társasházi lakóval, valamint a ház képviselőjével, hogy egyeztessenek a drótkerítés és a növények kérdésében.

A tulajdonosok nem adtak engedélyt sem a kerítés, sem a tuják eltávolítására, melynek ellenére a vádlott a másfél méter magas és 25 méter hosszú drótkerítést és annak betonból készült talapzatát lebontotta, a 3-4 méter magas növényeket pedig kivágta. Tettével összesen 514 000 forint kárt okozott a lakóközösségnek, amely nem térült meg. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.