Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 04. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Energiaválság: Kritikus helyzetben az önkormányzat, a túlélés a cél

Energiaválság: Kritikus helyzetben az önkormányzat, a túlélés a cél

Intézmények bezárásával és egyéb takarékossági intézkedésekkel is másfél milliárd forintra lenne szüksége a pápai önkormányzatnak, hogy a megnövekedett energiaárak mellett is biztosított legyen a működése.

A Gazdasági Bizottság ülésén dr. Áldozó Tamás polgármester tartott beszédet, amelyben elemezte a helyzetet, valamint ismertette az önkormányzat kiadásait csökkenteni és bevételeit növelni kívánó tervezett intézkedéseket - derült ki a Pápa VTV beszámolójából.

Mint kiderült:

- Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mekkora összeget kell fizetni az energiáért, de akár tízszeres áremelkedéssel is számolni kell a már beérkezett ajánlatok és más önkormányzatoktól kapott információk alapján.

- A közvilágításon nem lehet spórolni, kizárólag beruházással, de a polgármester szerint muszáj előre menekülni.

- A háromból egy bölcsőde bezár ideiglenesen, valamint óvodabezárás is várható.

- Az orvosi ügyelet állami kézbe kerülése esetén a Béke téri bérelt rendelő helyett az Anna térre kerül át a rendelés.

- Az ESZI-nél díjemelés várható.

-A Pápai Platán Nonprofit Kft. takarékossági tervei között szerepel, hogy nem lesz idén jégpálya, az év hátralévő hagyományos rendezvényeit nem tartják meg - kivéve az október 23-ai ünnepséget, a gyermek, ifjúsági és felnőtt színházi évad előadásait október utolsó hetében, valamint a pályázati kötelezettség miatt megvalósítandó programokat -, a Kékfestő Múzeum novembertől előzetes bejelentkezés alapján fogad látogatókat, és a csatolt települések kultúrházait is bezárják.

- A Spartacus Sporttelep üzemeltetése szünetel.

- A Sportcsarnokban az alsó szintet fűtik csak, itt tudnak majd öltözni a Perutz Stadionban sportolók is, mivel utóbbi öltözői szintén bezárnak.

- A Sportcentrum nyitva marad, de korlátozottan és árakat emelnek.

Mindezen spórolási intézkedések mellett is Áldozó Tamás szerint körülbelül másfél milliárd forintra lenne szüksége a városnak, amelyet a központi kormányzattól remélnek megkapni. A közeljövőben ezzel kapcsolatban tárgyalások fognak megkezdődni.

Az ülésen elhangzott, a képviselőktől további javaslatokat várnak a kiadások csökkentése érdekében. Az ellenzéki képviselők azt ígérték, hogy felül emelkednek a pártérdekeken ebben a kialakult helyzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék