Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 27. 20:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Energiatakarékosságra buzdít a helyi LMP

Energiatakarékosságra buzdít a helyi LMP

Nyőgér István, a párt helyi országgyűlési képviselőjelöltje bolygónk vészjósló helyzetére hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján. Arra kéri a várost, hogy csatlakozzon a Föld Órája kezdeményezéshez.

Nyőgér István elmondta, 24 évvel a rendszrerváltás után a magyar társadalom felelősségérzete nem érte el azt a szintet, melyet egy felnőtt demokráciától el lehetne várni. - Több zöld szervezet munkássága is arra mutat, hogy fenntartható módon is lehetne fedezni energiaigényünket. Az a gazdasági rendszer, amely anélkül hajszol folyton növekedést, hogy az anyag körforgását támogatná, hiú ábrándot követ. Vissza kell fognunk azt a pazarlást, mely ma zajlik. Erről szól a Föld Órája is, mely a legnagyobb civil zöld szervezet kezdeményezéseként von be mindenkit, aki teheti, hogy március 29-én szombaton este fél 9-től legalább egy órára kapcsolja le a villanyokat - részletezte a sajtótájékoztató témáját az ifjú politikus.

Nyőgér István hozzátette, pártja javasolja, hogy Pápa városa is kapcsolódjon be a kezdeményezésbe, ezért a holnapi napon személyesen keresi fel a pápai önkormányzatot.

Az LMP helyi jelöltje úgy fogalmazott, hogy pártja a rövid távú haszonlesés helyett a megelőzés pártján áll. Elmondta, a Lehet Más a Politika programjában szerepel egy szigetelési program, mellyel egyrészt valódi rezsicsökkentés válhatna elérhetővé, továbbá számításaik szerint nyolcvanezer munkahely létesülne. Nyőgér István Pápa városa mellett arra bíztat minden magánszemélyt is, hogy vegyen részt a Föld Órája kezdeményezésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.