Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.

A cikk szerint az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült munkaanyagban. A Népszava azt írja, hogy az átalakítás a pápai kórházat is érintené, "az ajkai kórházba telepítenék a tapolcai összes aktív ellátását, valamint Pápáról a gasztroenterológiát. E koncepció szerint Tapolcán és Pápán kizárólag szakrendelések és egy napos ellátások maradnának" - írják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanakkor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, a kormány előtt nincs olyan előterjesztés és nem is tárgyalt olyan dokumentumot, amely "kórházbezárásokról" szólt volna. Az Emmi azt írta: a kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt.

A lap értesüléseit az is gyengíti, hogy az elmúlt években rengeteg forrás áramlott a Pápai Gróf Esterházy Kórházba. A teljesség igénye nélkül:

  • 2014. OKTÓBER 3:

Átadták a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály új épületét

A 166 millió forintos uniós támogatásból megvalósult projekt keretében a pápai kórház egyik legrégebbi épületszárnyának a helyén épült a modern osztály.

  • 2015. DECEMBER 22.

Átadták a milliárdos fejlesztéseket a kórházban

Több mint 1,6 milliárd forintból újult meg Pápán a Gróf Esterházy Kórház, a tizenöt hónap alatt megvalósult beruházás keretében új szárny épült és új orvosi eszközöket, berendezéseket is vásároltak.

  • 2017. MÁJUS 24.

Új altatógépeket kapott a pápai kórház

Az intézmény központi műtőjében három darab berendezés folyamatos használatban van. A tizenöt éves altatógépek közül kettő meghibásodott, az utóbbi csaknem egy évben kölcsön kapott berendezésekkel végezték az altatást.

  • 2018. JÚLIUS 04.

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

Az intézmény működése szempontjából elengedhetetlen, ám a betegek számára nem látható eszközök cseréje valósult meg.

  • 2019. JANUÁR 22.

Majd 160 millió forintos fejlesztés ért véget a pápai kórházban

372 darab kézfertőtlenítő berendezést szereltek fel a kórház és rendelőintézet területén, a kórházi fertőzések visszaszorítása érdekében, továbbá egy egységes betegazonosító rendszert telepítettek.

  • 2019. FEBRUÁR 13.

272 millió forint értékben szerzett be eszközöket a pápai kórház

Az eszközbeszerzés a gasztroenterológiai, a traumatológia, a szülészet-nőgyógyászat, az orr-füll gégészet, a szemészet, urulógia szakrendeléseket, a nappali kórházi és az egynapos sebészeti ellátást érintette, valamint a beruházás részeként kialakítottak egy ambuláns műtőt is.A belgyógyászat - gasztoenterológia szakrendelésre egy magas tudású video endoszkópos torony került beszerzésre, nagy felbontású monitorral, nagyfrekvenciás sebészeti vágóval és szívó készülékkel.

  • 2019. MÁJUS 17.

1,6 milliárd forintos beruházás

Jelenleg is zajlik a kórház nagyrészére kiterjedő energetikai korszerűsítés

  • 2019. OKTÓBER 28.

Új altató és lélegeztető gépeket kapott a pápai kórház

20 millió forint értékben került három modern eszköz a kórházba, amelyek egyrészt régebbi gépeket váltanak ki, másrészt pedig plusz funkciókat biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...