Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 30. 12:55, vasárnap | Helyi
Forrás: omegahirek.hu, police.hu

Embert ölhetett D. Sándor!

Embert ölhetett D. Sándor!

Az omegahirek.hu szerint az eltűnt 29 éves férfi ölhette meg azt a biztonságiőrt, akit holtan találtak a rendőrök Döbrönte határában. A gyilkos az egyenruhásokra is rátámadt.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. november 29-én 22 óra 25 perckor érkezett telefonhívás egy üzem biztonsági őrétől, hogy az általa felügyelt területen egy idegen férfi tartózkodik.
A hívást követően a Pápai Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a Döbrönte közelében lévő telephelyre érkeztek. A terület átvizsgálásakor az üzemcsarnok kivilágítatlan részén egy férfit találtak, aki a kezében súlyos vasrudat tartott. A férfi a rendőrök felszólításának nem tett eleget, a vasrudat nem tette le, de pár perccel később az ismételt felszólítások és figyelmeztetések ellenére megindult feléjük. A vas eszközt az egyenruhásokhoz közeledve támadóan magasra emelte. Az intézkedő járőrök kényszerítő eszközzel és testi kényszerrel tudták megállítani és megbilincselni a támadót. A gyanúsított a bilincs ellenére továbbra is folyamatosan próbált a rendőrökre támadni.
Az elfogással egy időben az üzemi területet egy másik járőrpár átkutatta és az épületeken kívül megtaláltak egy eszméletlen biztonsági őrt. Az élettelen férfit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai megkísérelték újraéleszteni, de ez eredményre nem vezetett, a helyszínen életét vesztette.
A helyszíni és halott szemle adatai alapján megállapították, hogy korábban a rendőrségre bejelentést tevő 66 éves biztonsági őr testén több, idegenkezűségtől származó sérülés van. A halál bekövetkezésének okát szakértők vizsgálják.
A helyszínen elfogott 29 éves férfit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, ellene emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A férfi szülei az elmúlt napokban nagyon aggódtak gyermekükért, de nem csak azért, hogy neki baja esik-e, attól is féltették, hogy valamilyen bűncselekménybe keveredik. Falujukban, Nagyacsádon már régóta tartottak attól, hogy a fiú valami szörnyűséget fog elkövetni. A család egyik névtelenséget kérő ismerőse portálunknak elmondta: őrület volt Sándor üveges tekintetében, attól féltek, hogy egy nap megöli majd saját szüleit.

A fiatal férfi az ismerősök elmondása szerint korábban teljesen normális életet élt, jó kiállású, kifejezetten okos fiúnak tartották - írja az omegahirek. Elmondásuk szerint évekkel ezelőtt úszómesternek állt, ekkor kezdett el erősíteni. Annak érdekében, hogy fokozza a hatást szteroidokhoz nyúlt. Látva az eredményt aztán már nem volt megállás, mindig többet és többet akart. Az ismerősök szerint ez vezethetett oda, hogy mostanra megbomlott Sándor elméje. A portál úgy tudja, állt pszichiátriai kezelés alatt is, méghozzá skizofénia miatt.

A család egyik szomszédja arról beszélt, hogy a fiú az utóbbi időben kábítószerrel is élt, ezért egyre több volt vele a probléma. Szülei is rettegtek tőle, volt, hogy az édesapját nagykéssel kergette. Az is előfordult, hogy rendőri segítséget kellett kérni, már csak így tudták megfékezni - ekkor kényszerintézkedést követően pszichiátriára szállították. Az sem kizárható, hogy a fiú által használt teljesítménynövelő szerek, egyéb drogok összeférhetetlenek voltak a kezelésére felírt gyógyszerekkel - talán mindezek együttes hatása ez az elmezavar, ami eluralkodott Sándoron.

Kapcsolódó cikk: Eltűnt Dávid Sándor

Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.