Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 05. 07:31, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette abszolút többségét az orosz parlament alsóházában Vlagyimir Putyin pártja: az Egységes Oroszország (JR) így is az élen végzett, a voksok 48,2 százalékával.

Második helyen pedig az orosz kommunisták futhatnak be. Jelentések szerint több ezer választási visszaélés is történhetett az orosz szavazókörzetekben.

Az orosz kormánypárt jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el, hiszen még a pesszimista elemzői jóslatok szerint is 60 százalékos szavazati arányra számíthattak; további csapást jelenthet a JR-re, hogy elveszítette kétharmados szavazati többségét az Állami Dumában. Az Egységes Oroszországot az ellenzéki kommunisták követték – ők a voksok 19,8 százalékát kapták meg – az Igazságos Oroszországra 12,8 százaléknyi, a Liberális Demokrata Pártra pedig 11,42 százaléknyi szavazat érkezett. Nem kerülhet be viszont az orosz parlamentbe az Alma Párt, mivel nem érte el a 7 százalékos küszöböt – tudatta az Index.

A választások tisztaságát figyelő független orosz Golos szervezet szerint ugyanakkor több ezer választási visszaélés is történhetett – a honlapjukra például 4700 panasz érkezett be ezzel kapcsolatban, többségük az Egységes Oroszország Párt ellen. A Golost ráadásul a moszkvai bíróság is megbüntette, amiért oldalukon választási adatokat tettek közzé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.