Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2024. Július 02. 17:29, kedd | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Eltűnt Pápa Város Hivatalos oldala a Facebookról

Eltűnt Pápa Város Hivatalos oldala a Facebookról

Egészen elképesztő dolog történt nem sokkal ezelőtt: Pápa Város Hivatalos oldalát átnevezték Pápai Iránytűvé, majd az oldal teljesen el is tűnt.

Pápa Város Hivatalos oldalán közérdekű információk jelentek meg eddig, Pápa Város Önkormányzatának közleményei, programajánlók és néhány híradás. Az oldal nevéből az következik, hogy az az önkormányzat szócsöve és tulajdona. Minden előzmény nélkül azonban az oldal kedvelői értesítést kaptak arról, hogy a tulajdonosa átnevezte Pápa Város Hivatalos oldalát Pápai Iránytűvé.

A Pápai Iránytűnek azonban eddig is volt közösségi oldala, kevesebb, mint 1000 követővel, míg az átnevezett felület 13-szor ekkora táborral rendelkezik.

Mit tudunk a Pápai Iránytűről?

Az oldalt eredetileg a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület hozta létre, jelenleg azonban a Pápai Közösségi Hagyományőrző Egyesület szerepel adatkezelőként megnevezve az oldalon, mivel az egyesületet átnevezték. Az egyesület képviselője Bakos László fideszes önkormányzati képviselő. Maga a hírportál egyfajta linkgyűjteményként működik jelenleg, cím és egy rövid bevezető után átvezet a forrás hírportálra. A hírek gyűjtésében egyértelműen a fideszes médiumok élveznek prioritást, a helyi témákban pedig a Pápai Médiacentrum cikkeit idézik, sokszor pikánsabb címadással. De van, hogy a helyi jobboldal sokak által méltán kritizált közösségi felületétől, lejárató-mém oldalától, a Pápai Jobbegyenestől is idéz.

Jól van ez így?

Kérdés, hogy kit illet meg Pápa Város Hivatalos Oldala? Hacsak nem törte fel valaki az oldalt, egyértelműen arra következtethet a laikus olvasó, hogy a jelenlegi városvezetés a jövőre készül, arra, hogy októbertől nem lesz médiája. Egyes feltételezések szerint át akarják menteni a jelenlegi közösségi média tábort.

Jelenleg láthatatlanná tették az oldalt, hogy majd a megfelelő időben Pápai Iránytűként térjen az vissza. Csakhogy az a 13 ezer ember az önkormányzati információk miatt követte be Pápa Város Hivatalos oldalát, nem pedig a Pápai Iránytű propaganda hírei miatt. Pápa Város Hivatalos Oldala nem a mindenkori önkormányzatot illeti meg? - tehetjük fel a költői kérdést, melynek megválaszolását olvasóinkra bízzuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 12:54, péntek | Helyi

80 éves Nagy József asztalosmester!

2024. Július 04. 17:50, csütörtök | Helyi

Vasúti aluljáró galéria nyílt Pápán

A pápai vasútállomás aluljárójában művészeti alkotásokból nyílt tárlat csütörtökön délután.

2024. Július 04. 07:40, csütörtök | Helyi

Katonai helikopterek zajára készüljön

Helikopteres harcászati gyakorlat kezdődik hamarosan a pápai légibázison.

2024. Július 03. 14:42, szerda | Helyi

Átvették megbízólevelüket a megválasztott képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke szerdán délután adta át a megbízólevelet a június 9-i önkormányzati választáson mandátum szerzett képviselőknek.