Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Március 09. 07:19, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Elszállították az aknagránátot

Elszállították az aknagránátot

Elszállították a tűzszerészek azt a világháborús aknagránátot, amelyet a Szolnok és Újszász közötti vasútvonal felújítása során földmunkák közben találtak csütörtökön.

Közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A szovjet hadsereg által a II. világháborúban használt O832 típusú aknavető gránátot kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel emelték ki a földből, ezért fokozottan robbanásveszélyesnek minősült - tette hozzá Várkonyi Melinda. A főhadnagy tájékoztatása szerint a robbanótestet elszállították és megsemmisítik.

Az aknagránát beazonosításának idejére a katasztrófavédelmi szakemberek és a rendőrök Újszász érintett városrészén mintegy 150 méter sugarú körben kiürítették az épületeket, majd lezárták a területet. Ugyancsak lezárták a Jász utcai vasúti átjárót, illetve leállították a Budapest Keleti pályaudvar és Szolnok közötti vasúti közlekedést, így az újszászi állomás nem fogadott és nem indított szerelvényeket.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kora délután azt közölte, hogy minden vágány, korlátozás nélkül újra járható Újszásznál, így a korábban jelzett 25-30 perces késések is mérséklődtek a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 14:04, kedd | Kék hírek

Oltás nélkül szereztek védettségi igazolványt

Három személy ellen folyik büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Május 22. 09:08, vasárnap | Kék hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnszövetség tagjai ellen, akik 42 betörés során több mint 45 millió forint értékben loptak tárgyakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.