Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 25. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elsőként Pápán mutatja be új műsorát Zséda!

Elsőként Pápán mutatja be új műsorát Zséda!

A református templomban tartandó koncert teljesen mást ígér, mint amit a pápai származású énekesnőtől eddig megszokhattunk.

Zsédával a különleges koncert kapcsán beszélgettünk, de természetesen egyéb témákat is érintettünk.

Remélhetőleg sikerül végre magunk mögött hagyni a pandémiás időszakot. Hogy élted meg az elmúlt két évet?

Nagyon nehéz időszak volt, de meghatározó is egyben. Alkotó emberként igyekeztem hasznosan eltölteni a karantén heteit, hónapjait, illetve azt az időszakot, amikor nem volt lehetőség koncerteket tartani. A tavaly februárban megjelent Szívizomláz című lemezen visszaköszön mindez, az Életben maradni című dal például a szakmánk sérülékenységére, törékenységére próbál reflektálni, de az akkor végbement óriási változások miatt nagyon sokan érezhették úgy, hogy róluk szól.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Pápán töltötted a gyermekkorodat. Milyen érzések vannak benned Pápa városával kapcsolatban, mi az, amit magaddal vittél innen?

14 éves koromig éltem itt, de azóta is rendszeresen jövünk Pápára, a kisfiam kimondottan imád itt lenni, nagyon jól ismeri a várost, az utcákat, a tereket. Én is elmondhatom azt, hogy mindig éreztem a pápai emberek támogatását és szeretetét, ezért is hozom nyugodt szívvel ide elsőként az új műsort, hiszen itt biztonságban tudom mindezt, ami számomra nagyon fontos. Ahogy Pápa városa is különleges helyet tölt be a szívemben, örömmel hoztam ide korábban is mindig valamit önmagamból. Kedves emlék például a negyedik kalendáriumom, amely Pápát mutatja be, az én szemüvegemen keresztül.

És most ismét hozol valamit, méghozzá egy igazán különlegesnek ígérkező, vadonatúj produkciót.

Igen, a terveink szerint a Colorum című előadással színeket csempészünk a református templomba, mind a zene, mind pedig a látvány tekintetében. A szakrális barokk zenétől, az impresszionista jazz-en és bossanován át a különleges, érzékeny pop átdolgozásokig igen széles spektrumát kívánjuk bejárni a zenei palettának, zenész kollégáimmal együtt. Közülük kiemelném Teleki Miklós orgonaművészt, akivel korábban dolgoztam már együtt, a Szent István Bazilikában mutattunk be közösen egy koncertet, valamint a négy főből álló Talamba ütőegyüttest, amely önmagában is igen színes kavalkádot jelenít meg. A helyszín is gyönyörű, a református templom kiváló helyszíne lesz a koncertnek, bízom benne, hogy a díszítésnek és a vizuális effekteknek köszönhetően még meghatározóbb élményt tud majd nyújtani az a sokszínű zenei kínálat, amivel készülünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.