Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Szeptember 15. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elrendelte az ügyészség az erőszakos férfiak távoltartását

Elrendelte az ügyészség az erőszakos férfiak távoltartását

Kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt távoltartás elrendelését indítványozta a Pápai Járási Ügyészség egy 46 éves pápai és egy 42 éves Pápa-környéki lakossal szemben, miután egyikük az élettársát, a másik férfi pedig a feleségét bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint a pápai elkövető 2023. augusztus végén többször megütötte a sértettet, illetve megrángatta a haját, majd szeptember 12-én este, a szintén tettlegességig fajult vitájuk során ököllel ütötte, a hajánál fogva a földre rántotta és a teraszra húzta házastársát, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Pápa-környéki faluban élő másik elkövető már 2022-ben is rendszeresen szidalmazta és bántotta a feleségét, valamint a bántalmazásból az asszony korábbi kapcsolatából született gyermekének is kijutott, akit a férfi tenyérrel ütött, illetve olyan is volt, hogy megrúgott.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt mindkét gyanúsítottal szemben szükségesnek tartotta a sértettektől történő távoltartás elrendelését, mellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a gyanúsítottakkal szemben elrendelte a kényszerintézkedést. A végzések szerint, amely az egyik elkövető esetében az ülésen véglegessé is vált, a két férfi sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba a bántalmazott családtagjaival, valamint a sértettek lakóhelyétől, tartózkodási helyétől, a bántalmazott gyermek esetében pedig az általa látogatott oktatási intézménytől is távol kell maradniuk.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

2023. Szeptember 29. 09:57, péntek | Helyi

Több ingatlanjától is megszabadulna az önkormányzat

Vannak értékesebb és kevésbé értékes vagyontárgyak is az eladásra kínált ingatlanok között.

2023. Szeptember 29. 09:08, péntek | Helyi

Nem fizette be a pénzbírságot, elfogatóparancsot adtak ki ellene

A pápai rendőrök előállították a 45 éves férfit.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Helyi

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.