Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Szeptember 15. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elrendelte az ügyészség az erőszakos férfiak távoltartását

Elrendelte az ügyészség az erőszakos férfiak távoltartását

Kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt távoltartás elrendelését indítványozta a Pápai Járási Ügyészség egy 46 éves pápai és egy 42 éves Pápa-környéki lakossal szemben, miután egyikük az élettársát, a másik férfi pedig a feleségét bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint a pápai elkövető 2023. augusztus végén többször megütötte a sértettet, illetve megrángatta a haját, majd szeptember 12-én este, a szintén tettlegességig fajult vitájuk során ököllel ütötte, a hajánál fogva a földre rántotta és a teraszra húzta házastársát, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Pápa-környéki faluban élő másik elkövető már 2022-ben is rendszeresen szidalmazta és bántotta a feleségét, valamint a bántalmazásból az asszony korábbi kapcsolatából született gyermekének is kijutott, akit a férfi tenyérrel ütött, illetve olyan is volt, hogy megrúgott.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt mindkét gyanúsítottal szemben szükségesnek tartotta a sértettektől történő távoltartás elrendelését, mellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a gyanúsítottakkal szemben elrendelte a kényszerintézkedést. A végzések szerint, amely az egyik elkövető esetében az ülésen véglegessé is vált, a két férfi sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba a bántalmazott családtagjaival, valamint a sértettek lakóhelyétől, tartózkodási helyétől, a bántalmazott gyermek esetében pedig az általa látogatott oktatási intézménytől is távol kell maradniuk.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

2024. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Egy éjszaka a pápai múzeumokban

Izgalmas és érdekes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pápán, június 22-én.

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoka.