Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 11. 09:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Veol.hu

Előzetesben az emberölés gyanúsítottja

Előzetesben az emberölés gyanúsítottja

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel az emberölés bűntettének
elkövetésével gyanúsított D.S. előzetes letartóztatását legfeljebb egy hónapra, 2015. január 2-ig.

A bíróság az ülést – a korábban többször is pszichiátriaifekvőbeteg ellátásban részesült gyanúsított állapotára tekintettel – nem a bíróság épületében, hanem a pszichiátriai osztály elkülönített helyiségében tartottameg - tájékoztatta a veol.hu-t a Veszprémi Törvényszék.
Közölték továbbá: a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció és a kezelőorvos nyilatkozata alapján a bíróság megállapította, hogy az előzetesenletartóztatott pszichiátriai kezelése szükséges, de – igazságügyi szakértői vélemény hiányában az eljárás jelen szakaszában – ideigleneskényszergyógykezelésének elrendelésére nincs alap, ezért az előzetes letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kellvégrehajtani.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a biztonsági őrként dolgozó M.L. sértett 2014. november 29 -én, telefonon bejelentette a rendőrségre, hogy azeltűntként körözött gyanúsított a sértett által őrzött döbröntei telephelyen tartózkodik. A gyanú szerint D.S. ezután egy vascsővel súlyos fejsérüléseketokozott a sértettnek, akinek életét a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni, így a helyszínen elhunyt.

A nyomozóhatóság a gyanúsítottat emberölés bűntettével gyanúsítja, ugyanakkor a Veszprémi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miattindított nyomozást, mivel D.S. a kiérkező rendőrökre is rátámadt. A gyanúsítottat a rendőrök az elfogták, majd pszichiátriai osztályra szállították. A bíróságdöntését az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentett be, a gyanúsított a jogorvoslat tekintetében nem nyilatkozott, így a végzés nem jogerős.

Fotó: veol.hu

Címkék: döbrönte, emberölés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.