Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2011. December 18. 14:56, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Előzetesbe került a darabolós gyilkosság gyanúsítottja

Előzetesbe került a darabolós gyilkosság gyanúsítottja

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a pestszentlőrinci „darabolós gyilkosság” elkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Bíróság honlapján szombaton közzétett közlemény szerint a bíróság végzésében az emberölés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztály életvédelmi osztályán indult büntetőügyben elrendelte T. Edit gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2012. január 17-ig.

A végzés szerint figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a gyanúsított személyi körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, illetve szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A végzés jogerős – áll a Fővárosi Bíróság közleményében.

Az ügyészség pénteken indítványozta a „darabolós gyilkosság” elkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását. A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy elfogták a pestszentlőrinci „darabolós gyilkost”; a megölt férfi élettársa, az 52 éves T. Edit részletes beismerő vallomást tett. Az elkövető előbb megfojtotta a férfit, majd a holttest mindkét kezét és lábát könyöknél, illetve térdnél megcsonkolta. A holttestet, amelyről a végtagok részeit levágták, megtalálták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 17:02, kedd | Kék hírek

Megverték, majd kirabolták ismerősüket

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak két férfit, akik kirabolták alkalmi ismerősöket Hódmezővásárhelyen.

2022. Január 25. 12:03, kedd | Kék hírek

Magára hagyta állatait – a rendőrség nyomoz

Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

2022. Január 24. 12:02, hétfő | Kék hírek

Fertőtlenítőszer-hamisítók ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak

2022. Január 23. 16:06, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatták a 17 éves szurkálót

A 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.