Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 05. 14:46, péntek | Belföld
Forrás: Class FM közlemény

Elnézéskérés a gólyatáboros nemi erőszak kapcsán - Class FM közleménye

Elnézéskérés a gólyatáboros nemi erőszak kapcsán - Class FM közleménye

Az elmúlt napok médiatörténései között kiemelt figyelmet kapott az a megdöbbentő és mélységesen elítélendő eset, amely az ELTE gólyatáborában történt. A témával a Class FM Morning Show című műsora is foglalkozott.

Az ügyben számos sajtómegjelenés született. A Class FM az eset kapcsán levonta a megfelelő következtetéseket és házon belül megtette a szükséges lépéseket. A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát. Tették ezt azért, mert sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten. Mindebben a ma elhangzottaknak megfelelően az ELTE rektorának a segítségét kérték. Az egyetem vezetőjének munkatársai megtették a megfelelő lépéseket és az üzenetet kérésünknek megfelelően tolmácsolták.

Azért választottuk ezt az utat, mert úgy ítéltük meg, hogy az általunk képviselt vállalati érdekeknél és a személyes szakmai reputációnknál sokkal fontosabb, hogy ne tépjünk fel amúgy is nagyon fájdalmas sebeket újra, így a nyilvánosság igénybevétele helyett, a személyes módját választottuk gondolataink kifejtéséhez.

A továbbiak álláspontunk szerint az igazságszolgáltatásra, az ELTE és a Class FM megfelelő belső fórumaira tartoznak.

Mindezek ellenére el kell ismernünk, hogy a fenti eset rávilágított arra, hogy a Class FM médiapiaci súlyánál fogva és az ebből következő felelősségének tudatában nem teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen olyan társadalmilag fontos ügyek mellett, amelyek a hazai mindennapok részeként jelen vannak, de minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlenek.

A fentiek szellemében a Class FM és a Morning Show munkatársainak közreműködésével holnap reggeltől egy hónapos intenzív kampányt indítunk a nők elleni erőszak megállítása érdekében.

Reményeink szerint a kampány segíthet abban, hogy a jövőben a gólyatáborban történtekhez hasonló esetek megelőzhetőek legyenek.

A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója nevében szeretnénk megismételni: elítéljük erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó, vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk!

Class FM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére