Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 21. 10:56, kedd | Bulvár
Forrás: Infopapa.hu - Kisalföld.hu

Elment az áram, elmaradt Majkáék győri koncertje

Elment az áram, elmaradt Majkáék győri koncertje

A nemzeti ünnepen Majka&Curtis koncertjére gyűlt össze több ezer ember, Pápáról is sokan átmentek, hiába.

Borsi Róbert győri önkormányzati képviselő a Kisalföldnek elmondta,augusztus 20-án este, fél kilenc magasságában az utolsó produkció, Majkáék fellépése előtt műszaki hiba következett be. A marcalvárosi helyszínen lévő villanyszerelők azonnal megkezdték a hiba elhárítását. Az E-ON által kiépített végponton azonban nem találtak meghibásodást. Viszonylag rövid időn belül sikerült a szakembereknek beazonosítani az áramkimaradás okát, melyet egy, az E-ON Gerence utcai trafóállomásán lévő elégett kábel okozott. Próbálták elhárítani a hibát, ám kiderült, hogy augusztus 20-án este, ilyen rövid idő alatt ez nem lehetséges, ráadásul a színpadi fény és hangtechnikához szükséges áramerősséget aggregátorral sem tudják előállítani, ezért a szervező lefújta az esti bulit.

A helyszínen és a közösségi oldalon több mérges rajongó Majkáékat hibáztatta, ezért a rapper videóban üzent a facebookon.

„Nem értem azokat, akik minket hibáztatnak, ócsárolnak. Elmentünk Győrbe, szerettünk volna fellépni, ám a koncert előtt körülbelül fél órával elment az áram. Gondoltuk, kisebb baki, megoldják, de nem jött vissza. Arról volt szó, megvárjuk, amíg hoznak egy aggregátort, erre legalább másfél órát kellett volna várnunk – ezt kilenc órakor mondták. Megvártuk volna, ha ez az aggregátor megfelelő, el tudja látni azt a színpadtechnikát, amire nekünk szükségünk van. Kiderült, hogy nem."

Ezért döntöttek úgy, hogy hazaindulnak, „s a szervezők is azt mondták, akkor le kell fújni a koncertet, hisz augusztus 20-án este már mást nem lehet mozgósítani. Azt gondolom, mindent megtettem, de nem sikerült megtartani a koncertet. Mondják, feljöhettem volna a színpadra, mondhattam volna valami... Mibe? Pantominezzem el a sötétben, hogy nincs áram? A szervezők sem tehetnek róla, mert az áramszolgáltató rendszerében volt a hiba, az egyik vezetéke égett szét."

S hogy jár-e a gázsi ilyenkor is Majkáéknak? „Nyilván, hisz akkor lementünk ingyen, senki nem fizeti a benzint, a buszt, a sofőrt, a szállítási cuccokat, a zenészeket. A szerződésünk úgy szól, hogy ha a technikai beállás után hiba lép fel, egy órán belül megoldják a szervezők. Nem tudták. Ha meg is vártuk volna (a megfelelő színvonalra alkalmatlan) aggregátoros áramszolgáltatást, augusztus 20-án este fél 12-kor nekikezdeni a koncertnek úgy, hogy másnap mennek az emberek dolgozni?!

Hozzátette, reméli, bepótolják majd a győri koncertet. „Győr nekem szerelem: amikor Ózdról eljöttem, ez volt az első olyan hely, ahol jól éreztem magam."

Címkék: augusztus 20, győr, Majka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.