Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 18. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: Airshowinfo.hu.

Elmarad a C17-es nyílt nap Pápán!

Elmarad a C17-es nyílt nap Pápán!

Az elmúlt években több alkalommal is sor kerülhetett az MH Pápa Bázisrepülőtér nyílt napjára, amely minden évben látogatók ezreit vonzotta a bázisra.

Az elsődlegesen a HAW, azaz a Heavy Airlift Wing használatában lévő repülőtéren azonban 2015-ben nem tervezik megrendezni a népszerű rendezvényt.
Ezt a hírt a mai napon a MH Pápa Bázisrepülőtér is véglegesen megerősítette az Airshowinfo.hu szakportálnak.

A repülőtér az idei évben számos már tervezett feladat elé néz, és sajnálatos módon a nyílt nap megszervezése nem kerülhetett bele ezen feladatok közé.
A Kerozingőzös Portál korábbi cikke szerint a bázison többek között átfogó fejlesztési munkálatok is elindulnak a 2015-ös évtől. Hazánk a 2014. szeptemberében tartott NATO csúcsértekezleten felajánlást tett az MH Pápa Bázisrepülőtér fejlesztésére – ezzel hozzájárulva a szövetség készenléti akció tervéhez. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a 2015-ben már megkezdődnek az előkészítő munkálatok, amelyeknek célja a futópálya meghosszabbítása, gurulóutak szélesítése, repülőgép állóhelyeinek bővítése, fénytechnika, navigációs és kommunikációs rendszerek fejlesztése, repülőtéri üzemanyag hálózat kiépítése, egyéb infrastruktúrális fejlesztés. Célként jelölték meg, hogy a repülőtér korlátozás nélkül alkalmas legyen a NATO repülőgépeinek fogadására és kiszolgálására. Írásunkban szemléltetjük, hogy milyen változások várhatóak a repülőtéren, a munkálatok várhatóan 2018-ban fejeződnek be.
Legutóbbi alkalommal 2014 június 28-án nyitotta meg kapuit az MH Pápa Bázisrepülőtér, amely napjainkban Magyarország egyetlen Nyugat-magyarországi aktív katonai repülőtere. Arról természetesen egyelőre még nincsen információ, hogy a jövőben vannak-e tervek a nyílt nap megszervezésére, de az előző évek tapasztalatai alapján 2016 február-március magasságában jelentkezhetünk újra, a nyílt nappal kapcsolatos, reményeink szerint pozitív hírekkel.

Fotó: archív

Címkék: bázisrepülőtér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.