Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 30. 09:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben ellopta az egyik orvos óráját a balatonfüredi kórházban.

A elkövető 2019. november 10-én délután beteglátogatóban járt a szívkórház intenzív osztályán, amikor észrevette az orvosnak a beteg melletti polcon felejtett, mintegy 100 ezer forint értékű okosóráját – számolt be az esetről az ügyészség.

Az orvos már délután észrevette, hogy hiányzik az órája, amelyet korábban ellátás közben kellett levennie, és mivel további kezelésre szorulókhoz ment, azt egy beteg melletti tárolópolcon hagyott.

Az ellopott óra azonban GPS-jelek kibocsátásával jelezni tudta a hollétét, így másnap, amikor az orvos a tolvaj balatonfüredi munkahelye előtt haladt el, érzékelte az óra jelét. Az orvos ezután értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig a jeleket követték és rövidesen megtalálták az órát a 44 éves férfinél, majd visszaadták a sértettnek.
Az ügyészség tárgyalás mellőzésével az elkövető próbára bocsátását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.