Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Március 14. 12:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Ellenzéki megemlékezés Pápán

Ellenzéki megemlékezés Pápán

A DK és a Szolidaritás közösen emlékezett az 1848-as bécsi forradalom kitörésének 165. évfordulóján.

A Kossuth-szobor elé összegyűlteket Mészáros Mary köszöntötte. A Magyar Szolidaritás Mozgatom nyugat-magyarországi koordinátora párhuzamot vont az akkori követelések és a mai kifogásaik között. Az eseményen megjelenő mintegy húsz főre utalva úgy fogalmazott, azért vannak ilyen kevesen, mert az emberek félnek. - A modern jobbágyok nem mernek jönni. Félnek, féltik a munkájukat és a családjukat. De ez még a jobbik magyarázat. A modern jobbágyokban kialakulhat az érzés, hogy ez nem a mi ügyünk. Ez a veszélyesebb - fogalmazott a koordinátor.

Az eseményen felszólalt Szűcs Erika,a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a második Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere, és Kerecsényi Zoltán, a DK helyi elnöke. Szűcs Erika Pápa városának a forradalomban betöltött szerepét emelte ki beszédében. Szerinte városunk saját jövőjét látta bele a márciusi eseményekbe. Az egykori miniszter szerint a márciusi események azért oly kedvesek számunkra 165 év távlatából is, mert jó ügyért tört ki a forradalom és tiszta eszközökkel vívták meg.

Kerecsényi Zoltán szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb üzenete számunkra, a széleskörű demokratikus összefogás. - A baloldal egyedül nem fog tudni nyerni 2014-ben. Csak együtt nyerhet a széleskörű ellenzéki oldal. A '48-asok 2013 március idusára azt üzenik, hogy hazafias közelezettség az ellenzéki erők összefogása, amely nélkül nincs esély a hatalom leváltására. Az ország vezetésének azt üzenjük:Nem engedünk a ’48-ból! Magyarországért, a köztársaságért, mindnyájunkért, közös jövőnkért! - zárta gondolatait Kerecsényi Zoltán.

A megemlékezés koszorúzással zárunt a Kossuth-szobornál, illetve Petőfi Sándor egykori lakhelyénél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.