Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 07. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Törvényszéken hétfőn elkezdődött a tárgyalása annak a férfinak, aki a vád szerint tizenkét évvel ezelőtt megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek a holttestére csak tavaly bukkantak rá.

A vádlott a tárgyaláson tagadta, hogy szexuális viszonya lett volna a 16 éves lánnyal.
A vádirat szerint az egyik zalai kistelepülésen élő férfi szexuális viszonyt folytatott 16 éves unokahúgával, akinek cserében pénzt és cigarettát adott. 2007 májusában összevesztek, majd a férfi zsinórral megfojtotta a lányt, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi hétfőn azt mondta: a lány azon a reggelen valóban meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem kapott, így hamarosan távozott. Este viszont ismét megjelent nála, még több pénzt kért; ekkor szólalkoztak össze, és a lány öngyilkossággal is fenyegetőzött - mondta.

A férfi azt állította, unokahúga folyamatosan becsmérelte őt, ezért fojtotta meg őt. Korábbi vallomásaival ellentétben azt a bíróság előtt már tagadta, hogy bármikor is szexuális kapcsolatot létesített volna a lánnyal.

Az első tárgyalási napon a törvényszék meghallgatta a lány szüleit és egykori osztálytársait, valamint igazságügyi szakértők véleményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.