Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 11. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az elkerülőn végzett burkolatfelújítás

Elkészült az elkerülőn végzett burkolatfelújítás

Másfél kilométeren cserélték ki, és erősítették meg a burkolatot a 83-as számú főút Pápát elkerülő szakaszán, de két további útfelújítási munka is zajlik a térségben.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a több mint 20 évvel ezelőtt átadott 83-as főút elkerülő szakaszán, a két vasúti felüljáró közötti rész meglehetősen rossz állapotba került, az igen jelentős járműforgalom miatt. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő lobbizott azért a 200 millió forintért, amelyből megújulhatott a szakasz, így a hamarosan átadásra kerülő, Pápát Győrrel összekötő út egy jó minőségű elkerülő úthoz kapcsolódik - mondta el a képviselő, miután megtekintette az elkészült felújítást.

Unger Tamás alpolgármester is örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, mint mondta, az elkerülő út jelentős átmenő forgalomtól mentesíti a várost, de a pápaiak is előszeretettel használják azt, hogy könnyebben elérjék céljukat, ezért a városlakók szempontjából is örömteli, hogy jobb minőségú, és biztonságosabb úton közlekedhetnek.

Sindler Péter, a Magyar Közút pápai mérnökségének vezetője köszönetet mondott a közlekedőknek, hogy türelmesen viselték a felújítással járó forgalomkorlátozást, illetve kollégáinak is megköszönte az azzal járó munkavégzést, hiszen sokat dolgoztak azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadással járjon az útépítés.

További két útszakasz is megújul a térségben, Béb közelében, illetve Nyárád után újul meg egy-egy szakasz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.