Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2014. Május 05. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester és Venczel Csaba önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Bejelentették, idén számos hasonló beruházás valósulhat meg Pápán.

Az új zebrát a Győri út és a Téglagyári út kereszteződése mellett alakították ki. A gyalogátkelőhely fontosságát jelzi, hogy a város egyik legforgalmasabb útján eddig egyetlen zebra sem volt. -A városrészben több ezer ember él. Elengedheteten, hogy ezen a területen több gyalogátkelőhely létesüljön, így a ma átadott beruházást a jövőben több hasonló fogja követni. A tervek között szerepel például a Várkert út-Téglagyári út-Győri út kereszteződésének áttervezése. Ebben a csomópontban - a megnövekedett forgalom miatt - gyakran nehéz a kikanyarodás, kisebb torlódások alakulnak ki. Ezen mindenképpen enyhíteni kell, így meg is kezdtük a kereszteződés műszaki tervezését - jelentette be a városrész önkormányzati képviselője.

Unger Tamás további fejlesztési tervekről számolt be, melyek a város egész területét érinteni fogják az idei évben. - Ezek között a fejlesztések között vannak apróbb és nagyobb szabású beruházások is, melyeket az év eleji körzetbejárások után határoztunk meg. Pápa Város Önkormányzata a 2014. évi költségvetésében mintegy 280 millió forintos fejlesztési csomagot határozott meg, melyet a kormány által az Esterházy-kastély felújításához nyújtott önerőtámogatásának nyomán további 130 millió forinttal egészítettek ki. A költségvetésben így több mint 410 millió forintnyi fejlesztés szerepel - mondta el az alpolgármester. Hozzátette, ebből az összegből 42 fő projekt megvalósítását tervezik, például csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítését, járdaépítést, a gyalogosforgalom biztonságát szolgáló fejlesztéseket és egészségügyi szolgáltatásfejlesztéseket.

A gyalogátkelőhely tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A beruházás keretén belül a gyalogátkelőhelyhez vezető járdaszakaszok is megépítésre kerültek, továbbá táblákat és a terelőoszlopokat is kihelyztek, valamint a környező világítótesteket is modernebbre cserélték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.