Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2014. Május 05. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester és Venczel Csaba önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Bejelentették, idén számos hasonló beruházás valósulhat meg Pápán.

Az új zebrát a Győri út és a Téglagyári út kereszteződése mellett alakították ki. A gyalogátkelőhely fontosságát jelzi, hogy a város egyik legforgalmasabb útján eddig egyetlen zebra sem volt. -A városrészben több ezer ember él. Elengedheteten, hogy ezen a területen több gyalogátkelőhely létesüljön, így a ma átadott beruházást a jövőben több hasonló fogja követni. A tervek között szerepel például a Várkert út-Téglagyári út-Győri út kereszteződésének áttervezése. Ebben a csomópontban - a megnövekedett forgalom miatt - gyakran nehéz a kikanyarodás, kisebb torlódások alakulnak ki. Ezen mindenképpen enyhíteni kell, így meg is kezdtük a kereszteződés műszaki tervezését - jelentette be a városrész önkormányzati képviselője.

Unger Tamás további fejlesztési tervekről számolt be, melyek a város egész területét érinteni fogják az idei évben. - Ezek között a fejlesztések között vannak apróbb és nagyobb szabású beruházások is, melyeket az év eleji körzetbejárások után határoztunk meg. Pápa Város Önkormányzata a 2014. évi költségvetésében mintegy 280 millió forintos fejlesztési csomagot határozott meg, melyet a kormány által az Esterházy-kastély felújításához nyújtott önerőtámogatásának nyomán további 130 millió forinttal egészítettek ki. A költségvetésben így több mint 410 millió forintnyi fejlesztés szerepel - mondta el az alpolgármester. Hozzátette, ebből az összegből 42 fő projekt megvalósítását tervezik, például csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítését, járdaépítést, a gyalogosforgalom biztonságát szolgáló fejlesztéseket és egészségügyi szolgáltatásfejlesztéseket.

A gyalogátkelőhely tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A beruházás keretén belül a gyalogátkelőhelyhez vezető járdaszakaszok is megépítésre kerültek, továbbá táblákat és a terelőoszlopokat is kihelyztek, valamint a környező világítótesteket is modernebbre cserélték.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 14:09, szerda | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el Pápán!

El akart rejtőzni a rendőrök elől a 39 éves férfi.

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.