Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 05. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Elkészült a Győri úti gyalogátkelőhely

Ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester és Venczel Csaba önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Bejelentették, idén számos hasonló beruházás valósulhat meg Pápán.

Az új zebrát a Győri út és a Téglagyári út kereszteződése mellett alakították ki. A gyalogátkelőhely fontosságát jelzi, hogy a város egyik legforgalmasabb útján eddig egyetlen zebra sem volt. -A városrészben több ezer ember él. Elengedheteten, hogy ezen a területen több gyalogátkelőhely létesüljön, így a ma átadott beruházást a jövőben több hasonló fogja követni. A tervek között szerepel például a Várkert út-Téglagyári út-Győri út kereszteződésének áttervezése. Ebben a csomópontban - a megnövekedett forgalom miatt - gyakran nehéz a kikanyarodás, kisebb torlódások alakulnak ki. Ezen mindenképpen enyhíteni kell, így meg is kezdtük a kereszteződés műszaki tervezését - jelentette be a városrész önkormányzati képviselője.

Unger Tamás további fejlesztési tervekről számolt be, melyek a város egész területét érinteni fogják az idei évben. - Ezek között a fejlesztések között vannak apróbb és nagyobb szabású beruházások is, melyeket az év eleji körzetbejárások után határoztunk meg. Pápa Város Önkormányzata a 2014. évi költségvetésében mintegy 280 millió forintos fejlesztési csomagot határozott meg, melyet a kormány által az Esterházy-kastély felújításához nyújtott önerőtámogatásának nyomán további 130 millió forinttal egészítettek ki. A költségvetésben így több mint 410 millió forintnyi fejlesztés szerepel - mondta el az alpolgármester. Hozzátette, ebből az összegből 42 fő projekt megvalósítását tervezik, például csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítését, járdaépítést, a gyalogosforgalom biztonságát szolgáló fejlesztéseket és egészségügyi szolgáltatásfejlesztéseket.

A gyalogátkelőhely tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A beruházás keretén belül a gyalogátkelőhelyhez vezető járdaszakaszok is megépítésre kerültek, továbbá táblákat és a terelőoszlopokat is kihelyztek, valamint a környező világítótesteket is modernebbre cserélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.