Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 17. 21:17, kedd | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

Elképesztő győzelmi sorozat!

Elképesztő győzelmi sorozat!

A Pápa sorozatban nyolcadik győzelmét aratta. A rájátszásban továbbra is veretlenül menetelnek és már a harmadik helyen állnak.

Concordia Motax KC Pápa - EKF-Eger-KOK SE
67-49 (21-10, 13-13, 18-13, 15-13)
PKC: Keresztes 17; Horváth 15/6; Kutasi 15/9; Puszta 7/6; Szanati 5; Németh 4; Ács 3; Vajda 1; Domján; Perger; Rédey; Schveighoffer.

A Pápa a csoport listavezetőjét az Egert fogadta.

A várakozásoknak megfelelően már az első percekben is nagy hangsúlyt fektettek a csapatok a védekezésre. Ennek köszönhetően a támadásokba apró hibák csúsztak. A hazai csapat ragadta magához a vezetést, de öt perc után még csak három ponttal vezettek. A hatodik percben Keresztes zsákolásával rohamot indított a PKC és tizenegy pontra növelték előnyüket.
A második negyedben folytatódott a harcos, kemény játék. Előbb az Eger hét pontra zárkózott, majd a Pápa ismét tíz pont fölé növelte előnyét. A védekezés mindkét oldalon jól működött, ennek köszönhető, hogy a csapatok összesen 57 pontot dobtak az első félidőben.
A harmadik játékrészben a hazai csapat minimálisan növelte előnyét, de az Eger sem adta fel a mérkőzést. Mindkét csapat külső dobásokkal próbálkozott, de ezen az estén nem ültek a hármasok.
A záró negyedre a PKC megnyugtató előnyben játszhatott. Taktikusan játszva, kemény védekezéssel kézben tartották a mérkőzést. Az Eger nem tudott váltani, távoli dobásaik rendre célt tévesztettek, így nem tudtak felzárkózni.
A Pápa sorozatban nyolcadik győzelmét aratta. A rájátszásban továbbra is veretlenül menetelnek és már a harmadik helyen állnak. Ács Péter jó játékkal tért vissza sérüléséből, bár játékpercei még limitáltak. Keresztes látványos zsákolásokkal szórakoztatta a lelkes pápai közönséget, Kutasi pedig az első és a negyedik negyed utolsó pillanataiban jelentkezett egy-egy szép hárompontossal.

Vajda Balázs: „Örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a hazai közönségtől. Nehéz mérkőzést játszottunk, tudtuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint Egerben volt. Sajnos ma a dobóformánk kissé gyengébb volt az átlagnál, de szerencsére a jó védekezéssel végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Még két mérkőzésünk van hátra, melyeket szeretnénk megnyerni.
Köszönjük a közönségünknek, hogy egész évben kitartóan buzdítottak minket. Köszönjük, hogy a nehéz pillanatokban is mellettünk álltak és segítettek minket!”

Címkék: kosárlabda, pkc, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.