Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 18. 22:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Police.hu

Elkapták a kiliáni autófeltörőket

Elkapták a kiliáni autófeltörőket

Nyolc gépkocsit tört fel a megalapozott gyanú szerint Pápán egy 21 éves helyi fiatalember. A rendőrök 2016. május 17-én fogták el őt és 16 éves társát. Pénzt és bankkártyát kerestek az autókban.

A rendelkezésre álló adatok szerint H. Erik 2016. április 27-én éjjel Pápa egyik lakótelepén betörte egy parkoló autó ablakát, amelyből egy pénztárcát és napszemüveget tulajdonított el. Ekkor társa volt 16 éves barátja is, akivel együtt – a tárcában talált bankkártyákat felhasználva – több százezer forintot vettek le a sértett bankszámlájáról. A nyomozás során arra is fény derült, hogy H. Erik 2016. május 13-áról 2016. május 14-ére virradó éjszaka Pápa két egymáshoz közeli utcájában járt, ahol hat parkoló gépkocsi ablakát törte be egy terméskővel, míg egy hetediket az ajtó zárszerkezetének megrongálásával nyitott ki. Valamennyi autóban több tízezer forintos kárt okozott. A feltört kocsikban készpénz után kutatott, de csak egy esetében járt sikerrel, ahonnan egy több tízezer forintot tartalmazó bukszát lopott el. H. Eriket és az áprilisi bűncselekménykor vele levő fiatalkorút 2016. május 17-én kora délelőtt fogták el a pápai rendőrök, majd előállították őket a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol részletes beismerő vallomást tettek.
H. Erik ellen több rendbeli lopás vétség és bűntett, lopás vétség kísérlete, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, míg fiatalkorú társa ellen lopás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.