Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 17. 10:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Elítéltek egy lajosmizsei férfit 42 évvel idősebb szeretője meggyilkolása miatt

Elítéltek egy lajosmizsei férfit 42 évvel idősebb szeretője meggyilkolása miatt

Jogerősen tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy lajosmizsei férfit, aki brutális módon meggyilkolta nála 42 évvel idősebb szeretőjét.

A táblabíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 25 éves vádlottat.

A férfi a szüleivel élt együtt, a későbbi sértetthez közel, Lajosmizsén. 2012-ben nem volt állandó munkája, és gyakran fogyasztott kábítószert, alkoholt. A 64 éves, szellemi fogyatékos nő szegényes körülmények között lakott.

A férfi és a nő között szexuális kapcsolat alakult ki. A vádlott - amikor éppen nem volt barátnője - hetente, általában ittasan felkereste az asszonyt az éjszaki órákban. Kapcsolatukat mindketten titokban tartották mások előtt.

A vádlott 2012. május 17-én estétől egy születésnapot ünnepelt, nagy mennyiségű alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Hajnali 2 óra körül előbb haza, majd az asszonyhoz ment. Szeretkeztek, majd a férfi távozása előtt a nő közölte, hogy meg akarja szakítani a kapcsolatot. Ezen összevesztek, és a férfi a válláig élő nőt ököllel ütni kezdte, több csapást mért az áldozatára, aki az utolsótól a nyitott ajtón kiesett az udvarra.

A vádlott látta, hogy a sértett mozdulatlanul fekszik, a szájából vér folyik, hallotta, hogy hörgő hangokat hallat. A férfi az asszonyt a lábával meglökte, de a nő továbbra sem mozdult meg.

A vádlott elhatározta, hogy elrejti a nőt, ezért hazament egy ásóért és két zsákért. Amikor visszatért, fel akarta darabolni a holttestet, ezért az ásóval többször lesújtott rá, majd a még élő nőre ráhúzta a két nejlonzsákot. Vállára vette a testet, és elindult a közeli erdőbe, hogy ott ássa el, de végül egy vízaknába dobta. A holttestet napokkal később találták meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.