Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 06. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a korábbi élettársát üvegdarabokkal összevagdaló békéscsabai férfit

Elítélték a korábbi élettársát üvegdarabokkal összevagdaló békéscsabai férfit

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a békéscsabai férfit, aki 2020. április 2-án éjszaka otthonában rátört korábbi élettársára, és üvegdarabokkal összevagdalta a nőt és új barátját

- tájékoztatta a bíróság az MTI-t. A bűncselekmény másik elkövetője még az elsőfokú eljárás során, az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék elkülönítette az ügyét.

A táblabíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

A vádlott és élettársa kapcsolata 2019-ben szakadt meg, amit a korábban többször büntetett férfi nem tudott elfogadni. Többször megfenyegette a nőt, a bíróság kétszer távoltartást is elrendelt az erőszakos férfival szemben. A nőnek időközben új párkapcsolata lett, de ezt igyekezett titkolni a vádlott elől, mert tartott tőle.

A férfi 2020 tavaszán értesült az új kapcsolatról, és ezért elhatározta, bosszút áll a nőn és új barátján. Április 2-án éjfél után a vádlott és unokatestvére betört a nő békéscsabai otthonába, és rárontott a hálószobában pihenő párra. A két támadó ütni-verni és rugdosni kezdte a nő barátját, majd a segítségére siető asszonyt. A bántalmazás során betört a bejárati ajtó ablaka, a támadók az üvegdarabokat magukhoz véve a pár mindkét tagját fején, felsőtestén és karján is megvágták. A nő kiabálva kérte a támadókat, hagyják abba bántalmazásukat, amelynek az asszony korábbi kapcsolatából született két gyermeke is tanúja volt.

A támadók magukra hagyták a vérző sérülteket, majd távozás közben a kezük ügyébe kerülő téglákkal betörték a sértettek autóinak szélvédőjét.

A sérült nő segítséget tudott hívni, így viszonylag gyorsan szakszerű orvosi ellátást kaptak. A férfit ért vágások, amelyek közül az egyik a nyakát sebesítette meg, akár életveszélyesek is lehettek volna.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletének a vádlott büntetésére vonatkozó részét. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés - különös tekintettel arra, hogy a vádlott a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje, valamint újabb büntetőeljárás hatálya alatt követte el - arányos és törvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.