Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2022. Szeptember 23. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vezérőrnagyi elismerést vehetett át Mehringer Richárd!

Vezérőrnagyi elismerést vehetett át Mehringer Richárd!

Kiemelkedő tevékenységéért vehetett át elismerést a Pápai Rendőrkapitányság osztályvezető helyettese, dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagytól.

Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes elismerését fejezte ki a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztályának vezetőjének, Mehringer Richárd rendőr századosnak, a több rendőrkapitányságot érintő koordinációs nyomozásban végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Mehringer Richárd és kollégái vezették azt a nyomozást, amelynek keretében országos szinten tevékenykedő betörőbandát sikerült kézre keríteniük az egyenruhásoknak. A pápai osztályvezető helyettestől megtudtuk, a nyomozás heteiben éjt nappallá téve dolgoztak az ügy megoldásán, amely végül sikerrel járt és a TEK bevonásával fogták el az ügy három gyanúsítottját.

Mehringer Richárdtól megtudtuk, nem először vezettek országos nyomozást a pápai rendőrök, amely városunk kapitányságának munkájának elismeréseként értelmezhető. Mint mondta, igazi csapatmunka volt a betörőbanda tagjainak kézre kerítése, az első naptól kezdve úgy érezte, hogy ebben az ügyben "nem veszíthetnek".

A szóban forgó elismeréssel kapcsolatban Mehringer Richárd elárulta, óriási megtiszteltetésként tekint arra, különösen azért, mert az általa nagyra becsült dr. Töreki Sándortól, a pápai kapitányság korábbi vezetőjétől vehette át a plakettet.

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem a munkám a hobbim. El sem tudnám képzelni az életemet a rendőrség nélkül, és a fiatalokat is arra biztatom, hogy tegyék próbára magukat ebben a hivatásban, hiszen - bár sok lemondással jár - de sokkal több olyan pozitív visszajelzéssel találkozik az ember nap, mint nap, amikor sikerül megoldani egy-egy ügyet, amikor vissza tudjuk adni az elopott személyes tárgyakat a károsultaknak, vagy amikor ilyen szakmai elismeréseket vehetünk át, mint amit a kezemben tartok - fogalmazott Mehringer Richárd, aki köszönetet mondott a családjának, kollégáinak, feletteseinek az általuk nyújtott támogatásért.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 10:03, szombat | Helyi

Ismét egy túrázót kellett menteni a Ság hegyen

Bajba jutott kirándulónak segítettek a celldömölki önkormányzati tűzoltók a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben, Celldömölk közelében - közölte honlapján a Katasztrófevédelem szombaton.

2023. Szeptember 23. 09:48, szombat | Helyi

Nőtt a vendégéjszakák száma Pápán, tekintsük át, hogyan néz ki ez a szám más településeken

Pápa turisztikai szempontból számos lehetőséggel rendelkezik, kezdve az Esterházy-kastélytól, egészen a Várkertfürdőig, vagy a közelben található Bakonyig.

2023. Szeptember 22. 08:34, péntek | Helyi

2,7 milliárd forintból újítanák meg a Téglagyári úti volt dohányszárító épületét

Az évtizedek óta üresen álló épületet teljesen megújítanák, valóságos gyermekbirodalmat hoznának létre benne.

2023. Szeptember 21. 17:51, csütörtök | Helyi

Embercsempész okozott balesetet Nagyalásonyban

A lengyel rendszámú Porsche terepjáró nagy sebességgel ütközött egy másik járművel, majd kidöntött egy villanyoszlopot. Úgy tudjuk, hogy az embercsempész és több migráns is még szökésben van.