Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elhunyt Katona György

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

Katona Györgynek november 17-én nyílt kiállítása a Pannonia Reformata Múzeumban, melynek megnyitó ünnepségén elhangzott, hogy a festőművész súlyos betegsége miatt hozták közelebb, a későbbre tervezett kiállítás időpontját. A megható alkalmon rengetegen gyűltek össze Katona György tiszteletére a Református Ótemplomban, ahol a művésztanár az őt megajándékozó diákoknak a következőket mondta:

"Amikor hátrébb szorulok, akkor is jusson eszetekbe mindaz, amit mondtam. Én akkor is tanítalak benneteket, meg az összes régi festő is, Leonardótól Giottóig, Csontvárytól Munkácsyig."

A fény felé című kiállítás megnyitóján elhangzott, Katona György választotta ezt a címet. „Mindannyian haladunk a fény felé, reményeink szerint mindannyiunkat várja ez valahol. Én most kicsit megindultam úgy néz ki, aztán meglátjuk mikor hova érkezem. De a festészetemben is elindultam a fény felé. Kiszínesedtek, kifényesedtek a képeim, jól meg tudom fogni a fényjelenségeket. A felbontott fény élénk színekben tobzódik a kazeines, azaz túróból és ragasztóból kikevert anyag és festékpor elegyéből létrehozott képeken. Erősebbek a színek, erősebbek a fények.”

Fotó: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.