Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:26, péntek | Belföld
Forrás: Magyar Idők

Elhagyja Magyarországot a Tesco?

Elhagyja Magyarországot a Tesco?

A Magyar Idők szerint igen. A kormányközeli lap szerint egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik.

A lap szerint közben országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, míg az online házhoz szállító szolgáltatás is megtorpanni látszik. Úgy tudjuk, eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét.

A kormánypárti lap egy „nemrégiben távozott, neve elhallgatását kérő felső vezetőre” hivatkozva írja azt, hogy egyre több vezető beosztásban lévő alkalmazott távozik a budaörsi központból, mert bizonytalannak érzik a vállalat jövőjét. A helyükre nem vesznek fel új embereket, hanem a Tesco csehországi központjából pótolják őket.

Az áruházlánc működésének racionalizálása miatt egy évvel ezelőtt hozták létre a Tesco Európát, amely a magyar, lengyel, szlovák és cseh áruházakat vonta egy irányítás alá, akkor viszont azt közölték, hogy a változás nem érinti az egyes országokban működő központokat.

A Magyar idők arról is ír, hogy a kétezer négyzetméter feletti hipermarketekben szűkítik az eladótereket, Győrben és Veszprémben 11 hétig tartó átalakítási folyamat kezdődött, amelynek részeként „megszüntetik vagy jelentősen leszűkítik” a nem élelmiszertermékek kínálatát, a felszabadult helyen pedig más kiskereskedőknek bérbe adható területeket alakítanak ki.

A kép illusztráció. Forrás: helyitipp.hu

Címkék: kivonul, tesco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma