Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. Július 04. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elforgatták a táblákat, újra be lehet hajtani a Fő térre

Elforgatták a táblákat, újra be lehet hajtani a Fő térre

Tegnap délután helyezték ki a mindkét irányból behajtani tilos, a zsákutca, valamint a munkavégzésre figyelmeztető táblákat, ma reggel azonban elforgatták a jelzőtáblákat, így újra szabályos a behajtás a Fő térre, egyelőre.

Mint ismeretes, a közeljövőben megkezdődik a Szent István út megújítása, a Fő tértől a lámpás kereszteződésig, mintegy 120 méter hosszan újul meg faltól-falig az utca, csaknem 100 millió forintból.

A kivitelezés idejére a forgalmi rend is megváltozik a téren és környékén, a következőképpen: - A Tókert irányából zsákutcává válik a Gróf út, így csak a Platán parkolóig lehet majd haladni. A Török Bálint utcai kereszteződésben csak balra, nagy ívben lehet kihajtani a Szent István útra a Győri út felé és zsákutcává válik a Flórián utca is. Az átmeneti forgalmi rendet táblák jelzik majd - mondta el Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető a Pápai Médiacentrumnak.

A kivitelező már a tegnapi napon kihelyzte a táblákat, ám a munka megkezdésére még várni kell, a közlekedők többségét váratlanul érte az új forgalmi rend. Miután erre felhívtuk a figyelmet, ma reggel elforgatták a táblákat, így egyelőre a korábbi rend szerint kell közlekedni a Fő téren.

Hamarosan azonban ténylegesen megkezdődik a kivitelezés, és a Volánbusz járatainak kivételével tilos lesz a behajtás a Fő térre, a fenti feltételek szerint.

Nem csak erre a szakaszra érvényes, hogy nem megszokásból, hanem a jelzőtáblák és egyéb jelzések szerint kell közlekedni, erre biztosan jó tanulsággal szolgált a tegnapi eset, amikor a tiltó jelzést figyelmen kívül hagyva, a közlekedők többsége behajtott a Fő térre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 07:00, hétfő | Helyi

Jókora vendég érkezett a pápai reptérre

Ritkán látott nagyvas szállt le a pápai légibázison tegnap, két alkalommal is.

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.