Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 01. 15:19, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Elfogadták a költségvetést!

Elfogadták a költségvetést!

2012. március 1-jén képviselő-testületi ülésen városunk idei évi költségvetését tárgyalták.

Emellett szavaztak a városatyák a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából átadandó Pápa Városért Érdemérem és Pápa Város Díszoklevele kitüntetésekről is. Úgy határoztak, hogy idén Pápa Városért Érdemérmet nem adományoznak, díszoklevelet Klaus Blos, a Teuton Lovagrend nagymestere és Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas operatőr, rendező kap majd a városi ünnepségen.

A képviselő-testület ma tárgyalta a 2012. évi költségvetést, melynek mind a kiadási, mind a bevételi oldala 11 milliárd 170 millió forint. A polgármester az ülést követően elmondta, hogy a városnak nincs működési hiánya, tehát a város bevételei fedezetet nyújtanak az önkormányzati feladatok ellátására, az intézményrendszer fenntartására, az adósságszolgálat teljesítésére, illetve kis részben a további fejlesztésekre is (belváros rehabilitáció, Esterházy-kastély felújítása, alsóvárosi csapadékvíz elvezetés). - Ahhoz, hogy ezeket a fejlesztési feladatainkat finanszírozni tudjuk, szükség van külső forrás bevonására. Ennek értelmében a város 1 milliárd forint értékben bocsát ki kötvényeket, valamint egy 500 millió forintos hitelkeretet nyit meg. Ez utóbbi azonban éven belüli finanszírozást jelent, így csupán egyfajta előleget biztosít a beruházási számlák kifizetésére (a támogatást utólag utalják).

Dr. Áldozó Tamás kitért arra is, hogy az önkormányzati intézmények vezetői konstruktívan álltak hozzá a takarékossági elvárásokhoz, számos jó megoldással segítették azt, hogy jövőre a kiadásokon jelentős összegeket spóroljon meg az önkormányzat úgy, hogy közben a feladatellátás színvonala ezt nem sínyli meg.
A polgármester beszélt arról is, hogy az OTP Bank árfolyamgátjára (svájci Frankban eladósodott önkormányzatok adósságát 200 forinton rögzítené) vonatkozó javaslata Pápa városa számára kedvezőtlen, mivel az aktuális évi terheket növelné.

Dr. Áldozó Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy városunk idén két partnervárosával is 20 éves jubileumot ünnepelhet. Az egyik Kampen, a másik pedig Schwetzingen. Az előbbi megünneplésére Kampenben kerül majd sor, az ide érkező pápai delegáció összetételéről zárt ülésen határoztak a képviselők. A másik partnerváros, Schwetzingen delegációját szeptember elsején a Bornapok keretében fogadja városunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk