Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 15. 14:47, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

Az összefüggő hótakaró idején az áttelelő madarak etetése életmentő lehet - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-nek eljuttatott közleményében szombaton.

Kiemelték: a hótakaró beborítja a madarak élelemforrását, ilyenkor számukra sokkal kevesebb a felcsipegethető mag, növény, rovar és egyéb tápanyag.

A rovarevő madarak számára a legmegfelelőbb a marhafaggyú, amely magvakkal gazdagítható. Célszerű az eledelt hálóba helyezni, majd a fákra függeszteni, esetleg kisebb farönkök üregeibe rejteni. A gerlék, verebek kedvelt téli csemegéje a kukoricadara, amelyet a földről szeretnek felcsipegetni. Az eledelt száraz helyekre kell kirakni - hívták fel a figyelmet.

Megjegyezték: a madarak számára fontos, hogy a kertek ne legyenek teljesen tisztára takarítva, a tobozok, magvak élelmet, a növények pedig búvóhelyet biztosítanak számukra.

Címkék: etetés, madár, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.