Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Május 10. 15:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elektromos töltőállomás létesül Pápán

Elektromos töltőállomás létesül Pápán

Sikeresen pályázott a város elektromos töltőállomás létesítésére, így a Jedlik Ányos Terv keretében épülhetnek meg a zöld rendszámú autók töltésére alkalmas töltőfejek, a várkerti parkolóban.

Áldozó Tamás elmondta, három töltőfejet építenek összesen több mint 8 millió forint értékben. Ezek közül kettő esetében hat órás töltési idővel kell számolnu, egy pedig gyorstöltő, mely egy órán belül feltölti az e-autót. - A beruházás egy új korszak szimbolikus kezdetét jelenti, hisz ez lesz az első elektromos töltőállomás a városban. Az első üzemanyagtöltő állomás 1925 decemberében kezdett el működni Pápán, a Március 15. téren. 92 év telt el, hogy egy új korszak vegye kezdetét a városban az autózás terén. Én bízom benne, hogy az elektromos autók terjedésével természetes lesz, hogy a városban és országszerte is egyre több ilyen töltőállomás létesül majd - mondta el a polgármester hozzátéve, tavaly szeptember óta az önkormányzat ingyenes parkolással is támogatja a zöld rendszámú autók terjedését.

A támogatási szerződés aláírását követően legkorábban fél év múlva készülhet el az elektromos töltőállomás. A támogatás intenzitása 100 százalékos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.