Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Május 06. 11:58, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elballagott a pápai diákság

Elballagott a pápai diákság

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

Kérjük, tekintse meg a ballagáson készült képgalériánkat!

Az időjárás igazán kegyes volt az idei ballagókhoz, napsütéses, ám nem túl meleg idő köszöntötte őket május 6-án. Az iskoláikból elinduló, kevesebb mint 500 diák a Március 15. téren egyesült egy menetoszloppá, majd nem sokkal 11 óra előtt érkezett meg a Szabadtéri Színpadhoz, a Várdombra.

A városi ballagást megtisztelte jelenlétével Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a KDNP frakcióvezetője, Polgárdi Imre, a Veszprém Vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Csutiné Papp Orsolya köszöntötte elsőként az ifjúságot. A pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője köszönetét fejezte ki, hogy immáron a Vajda Márta diákjai is részt vehetnek a városi ballagáson. Egy indián mesét idézve arról szólt, hogy sérültnek születni, vagy azzá válni lehet szerencsétlenség, átok, de lehet áldás, kiváltság is. - Különböző adottságaink ellenére mindannyian lehetünk győztesek, ha elég elszántak, kitartóak vagyunk - fogalmazott az intézményvezető, azt kívánva a diákságnak, hogy legyenek mindig süketek, ha azt mondják nekik, hogy nem tudják megvalósítani az álmaikat.

A diákok nevében Nagy Ákos mondott beszédet. A Petőfi Gimnázium végzőse rendhagyó beszédében kitért a covid-járvány miatti online oktatásra, az arról való visszaállás nehézségeire, a felnőtté válás folyamatára, a tanártüntetés melletti kiállásukra, illetve a Pápa városával kapcsolatos vegyes érzéseire.

- Nem az iskola tett olyanná, amilyen vagyok. Nem is a szülői ház volt az. Az emberek voltak azok, akik jóra neveltek és gondolkodni tanítottak. Akik nem a szavakkal, de cselekedeteikkel állítottak példát számomra. Akik ott álltak mellettem akkor is, amikor nemcsak nekik volt szükségük valamire, hanem amikor nekem kellett valaki, aki meghallgat. Akik engedték, hogy saját hibáimból tanulhassak, és a sikereim gyümölcsét én magam arathassam le. Akik életükkel nyújtottak példát számomra - fogalmazott a petőfis diák, aki a Pápával kapcsolatos vegyes érzései ellenére sosem fogja elfelejteni, hogy honnan indult el az utazása, és büszkén fogja kimondani szülővárosa nevét. - Remélem, hogy amikor a hatalmas utazás végállomására érek, amikor be lesz fejezve a nagy mű, jelezni fog a telefonom és a következő üzenet fog várni: felértél? Amire én igaz szívvel, őszintén azt válaszolhatom, hogy igen, fel, sikeresen megérkeztem - zárta gondolatait Nagy Ákos.

Az esemény végéhez közeledve Áldozó Tamás polgármester - a hagyományokhoz hűen - minden ballagó diákot Pápa város felnőtt polgárai közé fogadott. Ebből az alkalomból a polgármester két végzősnek, Pente Anikónak (Vajda Márta-iskola) és Győri Botondnak (Református Gimnázium) adta át az eseményt szimbolizáló, a város címerével díszített láncot és emléklapot.

A városi ballagáson közreműködött Csukárdi Ármin, Pente Kevin, Kautzky Gréta, Hardi Zoltán, valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma kórusa.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.