Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Szeptember 14. 13:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Eladná az önkormányzat a Pedotthont

Eladná az önkormányzat a Pedotthont

Ma délelőtt tartotta a nyári szünet utáni első munkaértekezletét Pápa város képviselő-testülete.

Továbbra sincs új ügyvezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A városatyák zárt ülésen tárgyalták a város üzemeltetését végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjének személyéről. A kiírásra négyen is pályáztak, ám egyikük sem kapta meg a szükséges többséget ezúttal sem, ezért új pályázatot írnak ki. Addig a megbízott vezető, Fekete Barnabás irányítja a céget - írja tudósításában a Pápai Médiacentrum.

Pedotthon eladása

Döntés született a Csáky László utca 13. – Fő utca 2. szám alatti ingatlan nyilvános pályázat útján történő értékesítéséről.

Süle Zsolt szerint az ilyen közösségi tereket meg kellene becsülni, mindannyiunk közös használatára hasznosítani.Kovács József szintén ellenzéki képviselő ikonikus pápai épületnek nevezte az ingatlant, ahol a közelmúltban jelentős felújítást hajtottak végre.

Áldozó Tamás polgármester hangsúlyozta, az önkormányzatnak nincs elegendő forrása az ilyen épületek üzemeltetésére, jelenleg a realitás az, hogy az ingatlant értékesíteni kell, az épület korábbi funkciói kiüresedtek, sok szép emlék kapcsolódik a Pedagógus Művelődési Házhoz, ám a jelen realitása nem az épület fenntartása - mondta a városvezető.

Az előterjesztést 9 igen szavazattal, 4 nem ellenében fogadták el.

Az ülésen a polgármester elmondta, az önkormányzat és gazdasági társaságainak dolgozói egyszeri 200.000 forintos cafetéria juttatást kaptak.

Uniós pályázatok

Az ülésen módosították a TOP Plusz Városfejlesztési Program tervet, majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatainak benyújtásáról született döntés. A pápai önkormányzat két pályázatot nyújt be a Fenntartható versenyképes városfejlesztés című felhívásra. Az egyik pályázat az egykori dohányszárító épülete, a másik a Juhar utca 3. szám alatti ingatlan fejlesztését célozza.

Döntés született arról is, hogy a Fenntartható humán infrastruktúra című felhívásra több óvoda – a Fáy lakótelepi, a Huszár lakótelepi, a Nátuskerti, valamint a Szivárvány óvoda – infrastrukturális fejlesztésére nyújt be pályázatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Kádat lopott egy lakatlan házból Pápán

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 29 éves helyi lakossal szemben.