Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2024. Február 07. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Éheztette kutyáit a Bakonyban élő pár

Éheztette kutyáit a Bakonyban élő pár

Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2024. január 18-án délután arról, hogy egy pár folyamatosan láncon tartja a kutyáit, és nem adnak nekik elegendő élelmet és vizet.

A rendőrök a családi ház udvarán megtalálták a két kórosan sovány ebet, az egyiknek a testét pedig ellátatlan sebek is borították. Az állatokat az Olt-Alom Állatvédő Egyesület munkatársai szállították el.

A tulajdonosokat a rendőrök még aznap elfogták, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 38 éves férfi és 37 éves élettársa ellen állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás - írja a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldala.

A Veszprémi Rendőrkapitányság elvégezte a nyomozás vizsgálatát, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.