Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 10. 08:09, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Együtt leválthatjuk Orbánékat!

Együtt leválthatjuk Orbánékat!

Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöki főtanácsadója, a Demokratikus Koalíció kommunikációs tanácsadója, televíziós műsorvezető volt a pápai DK vendége február 9-én.

Kerekasztal beszélgetésre gyűlt össze a párt pápai szervezete, hogy vendégükkel együtt beszélgethessenek az ország mai helyzetéről. Az összejövetelt megelőzően sajtótájékoztatón ismertette a párt álláspontját Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi koordinátora, a szervezet-vezetője és Gréczy Zsolt.

Összefogás az MSZP-vel Pápán is

Először Kerecsényi Zoltán arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy néhány hónappal a DK megalakulása után csaknem 4000 tagot számlál a Gyurcsány-párt, az új választási rendszer szerint 106 egyéni választókerületet alakítanak ki, és ezek közül kilencvenben már a szervezőket is megtalálta a DK. Kerecsényi Zoltán a modern demokrácia nagy kísérletének nevezte a Demokratikus Koalíció megalakulását és eddigi működését, valamint megerősítette, hogy a helyi DK megalakulása óta összefogásra törekszik az ellenzéki pártokkal. A politikus üdvözölte, hogy a helyi szocialisták új elnököt választottak február 8-án Grőber Attila személyében. Mint mondta, a közösen működtetett Pápai Petőfi Asztaltársaságon túl bízik a hatékony és jó együttműködésben a másik helyi baloldali csoportosulás vezetőjével.

Szomorú Magyarország

Rosszkedvű ország mostanában Magyarország – kezdte gondolatait Gréczy Zsolt. Az újságíró szerint a napokban 2 millió ember szembesült azzal, hogy csökkent a fizetése. Igazságtalannak nevezte az új adózási rendszert, mivel szerinte a szegényebbeket szegényebbé, a gazdagabbak pedig gazdagabbá teszi.

- Komoly bajban van az egészségügy, tavaly 1200 orvos hagyta el az országot, sok kórházban műtétek maradnak el, több hónaposak a várólisták, el akarják hagyni hazánkat a rezidensek, iskolákat nem fűtenek, a felsőoktatásba készülők nem kapják meg a lehetőséget arra, hogy diplomát kapjanak. A parlamentarizmus gyakorlatilag nem működik, a sajtószabadságot korlátozzák, a híreket retusálják, az Alkotmánybíróságot, a Legfőbb Ügyészséget, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét pártkatonákkal töltötték fel – ismertette véleményéről a sajtó képviselőit Gréczy Zsolt.

Nem a nyolc év a probléma, hanem az utóbbi kettő

A DK kommunikációs tanácsadója szerint nehezen lehet felelős nemzeti kormánynak nevezni egy olyan testületet, amely gyakorlatilag 24 óra alatt bedöntötte a Malév-ot. Az embereknek szembe kell nézniük azzal, hogy „nem a nyolc év a probléma, hanem az utóbbi kettő.” Gréczy Zsolt elmondta, nagy a demokratikus ellenzék felelőssége, és csakis összefogással lehet kilábalni a jelenlegi helyzetből.

Együtt leváltható

- Ha az ellenzéki pártok hajlandóak a párbeszédre és az összefogásra, akkor van esélyük, hogy 2014-ben leváltsák az Orbán-kormányt. Sokan sokféleképpen gondolkodnak a demokráciáról, de egyet lehet érteni abban, hogy az MSZP-nek, a DK-nak és a Szolidaritásnak már most azonosak az érdekeik, nyilván különböző hangsúlyokkal és feltételekkel. Az LMP-nek pedig el kell döntenie, hogy távolmaradása az Orbán-kormányt erősíti, vagy az ellenzéki erők oldalára áll – fogalmazott a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk