Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 04. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Együtt élt a nővel, majd megölte és felgyújtotta a szegedi asszony

Együtt élt a nővel, majd megölte és felgyújtotta a szegedi asszony

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék szerdán azt az asszonyt, aki 2017 májusában megölte élettársát, majd felgyújtotta és elásta az áldozat holttestét.

A bíróság emberölés, nagyobb kárt okozó csalás és hamis vád bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a nőt, és 560 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A jelenleg negyvenöt éves nő párkapcsolatban élt a sértettel az asszony szegedi ingatlanában. Kapcsolatuk során gyakran alakult ki kettejük között konfliktus, mely alkalmanként tettlegességhez, dulakodáshoz vezetett. A két nő 2017 májusában otthonukban összeveszett, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított többször megütötte és egy nadrágszíjjal megfojtotta a sértettet. Ezután a holttestet egy kiásás alatt álló kerti medence gödrébe tette, felgyújtotta, majd a felismerhetetlenségig összeégett maradványokat csemperagasztóval is leöntötte. A betemetett gödör fölött a nő sziklakertet alakított ki, hogy ezzel próbálja leplezni a történteket.

A gyilkosság után a gyanúsított a sértett másik ingatlanában lakó bérlőnek azt mondta, hogy a nő börtönben van és a lakbér átvételére őt felhatalmazta. A gyanúsított ezzel megtévesztette a bérlőt, és 2018 júliusáig jogtalanul vett át 560 ezer forint bérleti díjat.

A gyanúsított a gyilkosságot követően csaknem egy évig élt az áldozat házában, miközben a nő családját különböző történetekkel nyugtatgatta a hollétével kapcsolatban. A rendőrség a sértett eltűnése miatt 2018 júliusában indított eljárást, majd miután felmerült, hogy a történtek hátterében bűncselekmény állhat, tavaly februárban helyszíni szemlét tartottak a háznál, és a kertben megtalálták az asszony holttestét.

Amikor a rendőrség kihallgatta az asszonyt, hamisan azzal vádolta meg egy férfi ismerősét, hogy segédkezett neki a holttest eltüntetésében.

Az ügy előkészítő ülésén a vádlott beismerte bűnösségét, de nem tett vallomást. A vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.