Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 14. 09:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Egyre többe kerül a jogosítvány megszerzése

Egyre többe kerül a jogosítvány megszerzése

Egyetlen év alatt 10 százalékkal emelkedett a személygépjármű-­vezetői tanfolyamok ára, ma már átlagosan 235 ezer forintba kerül egy jogosítvány megszerzé­se - írja a Világgazdaság, a KSH adataira hivatkozva.

A legfrissebb KSH-statisztikák szerint egy átlagos tanfolyam ára augusztusban 235 050 forintba került, míg tavaly augusztusban 212 500 forintba. Négy éve még 166 200 forint volt a tanfolyam ára. Ez elsősorban a rendkívül gyors ütemben növekvő üzemanyagárak következménye, de az is felfelé hajtotta az árakat, hogy nagyon nagy a kereslet a vezetési órákra, amelyek átlagos ára 5 és 10 ezer forint között mozog – írta a lap. A koronavírus-járvány is éreztette hatását az autósiskolákban, a lezárások ugyanis bevételkiesést okoztak ezeknél a vállalkozásoknál is.

Böröcz Mátyás, a Magyar Autósiskolák Szövetségének (MAISZ) elnöke a lapnak nyilatkozva kijelentette: Tovább fog emelkedni az ár, hiszen a pénzromlás mindenkit kísért, ráadásul az iskolák az újabb és újabb terheket kénytelenek továbbhárítani.

Hangoztatta ugyanakkor azt is, hogy a szolgáltatás iránt nem csökkent az érdeklődés.

Böröcz Mátyás elmondta, hogy jelenleg kicsivel több mint négyezren oktatják a gépjárművezetést Magyarországon. Pótlás is lenne, de a rendszer olyan bonyolult, a szabályok pedig annyira szigorúak, hogy nehézkes a képzés. A „katás” változások miatt sok iskola feldarabolódott, sok idős oktató pedig a digitalizált folyamatos jelentési kötelezettség miatt elhagyja a szakmát. A MAISZ szeretné elérni az adminisztrációs terhek észszerűsítését ezen a téren – jelezte az elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére