Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 05. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyre látványosabb a MiG-21 emlékmű építése

Egyre látványosabb a MiG-21 emlékmű építése

Egy hónappal ezelőtt kezdődött meg a látványos, nagy érdeklődésre számot tartó emlékmű építése. A napokban megérkezett az íves beton tartószerkezet zsaluzatának első része, ennek összeépítése zajlik jelenleg is.

Az elmúlt egy hónap során elkészült az emlékmű 4 méter mélyre nyúló betonalapja, a talajból egy méteres magasságba emelkedő talapzata, ezt követően pedig egy töltés épült, melyről meg fogják támasztani a zsaluszerkezetet. Ezt az építkezés végeztével elbontják - magyarázta Nagy Szabolcs, a kivitelezést végző cég ügyvezetője. Hozzátette, még két szállítmányban érkezik a zsaluszerkezet további két eleme, így épül majd fel a 8 méter magas, íves tartószerkezet, melynek tetejére három lakatos szerkezetet szerelnek, ami a repülőt tartja majd. Nagy Szabolcs elmondta, a hónap második felére készül el a teljes zsaluszerkezet, melyet szeptember végén öntenek ki betonnal. A kész szerkezetre 28 nap kötési idő után lehet majd ráemelni a vadászgépet.

Az építés helyszínén, a Celli úti körforgalomban Áldozó Tamás polgármester azt mondta, soha ilyen nagy érdeklődés nem kísért még emlékműépítést Pápán, mint most.- Eddig az történt, hogy a kész szobor megérkezett és a helyére emelték, itt pedig a tartószerkezet kialakítása is sokáig tart, hosszan figyelemmel lehet kísérni a nem mindennapi építkezést. Hozzátette, az emlékmű létesítésének terve, a projekt előkészítése, megkezdése a Magyar Honvédséggel közösen történt, így az átadási ünnepségről, annak időpontjáról is a Bázisrepülőtérrel egyeztetnek.


Készül az állványzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.